Αποκάλυψη Ντάισελμπλουμ με αιχμές κατά της Ελλάδας: Το 2012 υπήρχε σχέδιο διάλυσης της Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Αποκάλυψη Ντάισελμπλουμ με αιχμές κατά της Ελλάδας: Το 2012 υπήρχε σχέδιο διάλυσης της Ευρωζώνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικές αποκαλύψεις για τα όσα συνέβαιναν το 2012, στο απόγειο της οικονομικής κρίσης, έκανε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ανέφερε ότι υπήρχε σχέδιο διάλυσης της Ευρωζώνης.

Μιλώντας στο ολλανδικό RTL, ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι η Ολλανδία είχε συντάξει μυστικό σχέδιο για την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στο παλαιό της νόμισμα, το φιορίνι.

«Η Ευρωζώνη βρισκόταν στο όριο της διάλυσης, κάποιες χώρες, δεν είχαν σεβαστεί κανένα κανόνα και ξαφνικά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup φωτογραφίζοντας, ουσιαστικά, την Ελλάδα.
Σημείωσε, μάλιστα, ότι υπήρχαν αρκετές κυβερνήσεις της Ευρωζώνης οι οποίες είχαν συντάξει παρόμοια σχέδια εξόδου από το κοινό νόμισμα.

«Φυσικά τώρα βρισκόμαστε σε τελείως διαφορετική κατάσταση, κανείς πλέον δεν κάνει λόγο για διάλυση της Ευρωζώνης και οι προβληματικές οικονομίες εκείνης της εποχής έχουν σημειώσει απίστευτη πρόοδο στα δημοσιονομικά τους» υπογράμμισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ