Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν παίξει στον «Ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ», ο Ματ Ντέιμον απολάμβανε να χάνεται ανάμεσα στα βιβλία, στο Χάρβαρντ. Η Εμα Γουότσον είναι τόσο «σπασικλάκι», όσο η Ερμιόνη, ο ρόλος της στο «Χάρι Πότερ» που την έκανε διάσημη. Και ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει δείκτη νοημοσύνης 160.



Είναι μερικοί μόνο από τους πιο έξυπνους διάσημους που κυκλοφορούν στο Χόλιγουντ. Ανθρωποι με πτυχία και δύσκολες σπουδές, οι περισσότεροι, με μυαλό που θα μπορούσε να τους χαρίσει την επιτυχία σχεδόν σε κάθε τομέα. Αυτοί είναι οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του θεάματος, σύμφωνα με το Business Insider.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η Αλισον Γουίλιαμς πήρε το... πράσινο φως για να ασχοληθεί με την υποκριτική μόνο όταν αποφοίτησε από το Κολέγιο. Σπούδασε αγγλικά και αρχαιολογία στο Γέιλ.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Αστον Κούτσερ πήρε δύο υποτροφίες, από το MIT και το Purdue, για να σπουδάσει μηχανολογία, αλλά τις έχασε όταν εισέβαλλε στο λύκειό του κάνοντας φάρσα. Τελικά, πήγε στο πανεπιστήμιο της Αϊόβα, από όπου όμως έφυγε στα 19 του για να ασχοληθεί με το μόντελινγκ.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Η Σίντι Κρόφορντ σπούδασε χημικός μηχανικός με υποτροφία στο Northwestern University. Τα πρώτα χρήματα που κέρδισε από το μόντελινγκ τα χρησιμοποίησε για να συνεχίσει να σπουδάζει, αλλά τελικά εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο για να ασχοληθεί με την καριέρα της.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο Κόναν Ο' Μπράιαν σπούδασε ιστορία και λογοτεχνία στο Χάρβαρντ. Εκεί, ήταν πρόεδρος μίας οργάνωσης που εξέδιδε χιουμοριστικό περιοδικό.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι πήρε πτυχίο στην αγγλική λογοτεχνία στο Princeton University. Ενώ επίσης έκανε μάστερ στο ίδιο θέμα, στο Γέιλ, αλλά εγκατέλειψε το ντοκτορά του όταν εξασφάλισε τη συμμετοχή του σε διαφήμιση για μπίρα, το 1987.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Ο Εντουαρντ Νόρτον σπούδασε ιστορία στο Γέιλ, ενώ έχει εργαστεί σαν αναλυτής σε μη κερδοσκοπική οργάνωση στην Οσάκα. Εκεί έμαθε να μιλά και άπταιστα γιαπωνέζικα.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Η Εμα Γουότσον την περασμένη άνοιξη πήρε μπάτσελορ στην αγγλική λογοτεχνία.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Ο Flavor Flav μεγάλωσε σαν παιδί θαύμα της μουσικής. Μπορούσε να παίξει 15 όργανα και να εκτελεί κομμάτια, χωρίς παρτιτούρα, τα οποία «έβγαζε» διά της ακοής.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Ο Τζέικ και η Μάγκι Τζίλενχαλ σπούδασαν στο Columbia University.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Ο Τζέιμς Φράνκο αποφοίτησε από το UCLA, πήγε στο NYU για να σπουδάσει σκηνοθεσία και στη συνέχεια στο Columbia University και το Brooklyn College όπου σπούδασε συγγραφή, στο Warren Wilson College ποίηση και στο Γέιλ λογοτεχνία.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 10

Ο Τζέιμς Γουντς έχει δείκτη νοημοσύνης 184. Ηταν άριστος σαν μαθητής, ενώ άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα γραμμικής άλγεβρας στο UCLA ενώ ήταν ακόμη στο σχολείο. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο MIT με υποτροφία.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 11

Ο Τζέρι Σπρίνγκερ έχει πτυχίο νομικής, από το Northwestern University, ενώ ήταν σύμβουλος στην καμπάνια του Ρόμπερτ Κένεντι. Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο Σινσινάτι ενώ ήταν ακόμη 27 ετών, πριν ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 12

Η Τζόντι Φόστερ έμαθε να διαβάζει πριν τα τρία της χρόνια, ενώ κατάφερε να ισορροπεί την καριέρα της στην υποκριτική από παιδί, με τις σχολικές υποχρεώσεις της. Αργότερα, σπούδασε στο Γέιλ.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 13

Ο Τζον Κρασίνσκι δίδασκε αγγλικά στην Κόστα Ρίκα, πριν πάει στο Brown, όπου σπούδασε, με αγαπημενα του μαθήματα τη διαχείριση μη κερδοσκοπικών οργανισμών και τη βιολογία.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 14

Ο Τζον Λέτζεντ είχε υποτροφίες από αρκετά πανεπιστήμια, ανάμεσά τους και το Χάρβαρντ, αλλά τις απέρριψε για να πάει στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, όπου σπούδασε αγγλική και αφροαμερικανική λογοτεχνία. Πριν ασχοληθεί με τη μουσική δούλευε στην Boston Consulting Group, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 15

Η Τζορντάνα Μπρούστερ, μετά από την επιτυχία του «The Fast & Furious», άρχισε να σπουδάζει αγγλικά στο Γέιλ. Θεωρούνταν το «σπασικλάκι» της σχολής της.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 16

Η Κέιτ Μπέκινσεϊλ μιλά άπταιστα τέσσερις γλώσσες. Από μικρή, ξεχώριζε για την ευφυΐα της, καθώς σύμφωνα με το σχολείο της στα 6 της είχε ικανότητες 11χρονου παιδιού. Σπούδασε γαλλική και ρωσική λογοτεχνία στοOxford University's New College.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 17

Ο Κεν Τζέονγκ είναι διπλωματούχος μαιευτήρας. Τα πρωινά βοηθούσε ασθενείς σε κλινική, το βράδυ δούλευε ως stand up comedy πριν γίνει διάσημος.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 18

Ο Κέιβιν Σπέισι πήγε στην ακαδημία Julliard για να σπουδάσει υποκριτική, αφού αποφοίτησε από το σχολείο ως αριστούχος. Δύο χρόνια αργότερα τα παράτησε, για να αρχίσει να δουλεύει ως ηθοποιός.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 19

Η Λίζα Κούντροου έχει πτυχίο στη βιολογία και μαζί με τον πατέρα της έκανε έρευνες για τους πονοκεφάλους. Εξι μήνες αφότου είχε αποφοιτήσει, και πριν δημοσιεύσει την έρευνά της, τα παράτησε όλα για να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 20

Ο Ματ Ντέιμον ήταν στο Χάρβαρντ, όταν μία εργασία εκεί τον βοήθησε να σκεφτεί την ιδέα για την ταινία «Good Will Hunting». Τελικά παράτησε τις σπουδές του για να ασχοληθεί με την υποκριτική, αλλά πέρυσι το Χάρβαρντ του απένειμε το Harvard Arts Medal.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 21

Η Μάγιμ Μπίαλκε παίζει μία νευροβιολόγο στην τηλεοπτική σειρά, αλλά και στην πραγματικότητα έχει αυτό το πτυχίο. Σπούδασε στο UCLA έκανε και εβραϊκές σπουδές.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 22

Σύμφωνα με τους New York Times είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους καρδιοχειρούργους της γενιάς του. Εγινε διάσημος από τις διαδοχικές εμφανίσεις του στην εκπομπή της Οπρα Γουίνφρεϊ, ενώ ο δρ. Μεχμέτ Οζ έχει κάνει πάνω από 5.000 μεταμοσχεύσεις καρδιάς στην καριέρα του. Εχει σπουδάσει στο Χάρβαρντ και το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 23

Η Μίντι Κάλινγκ ως φοιτήτρια στο Κολέγιο είχε δημιουργήσει ένα περιοδικό για τη ζωή στο πανεπιστήμιο, ενώ έχει πτυχίο στη θεατρολογία.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 24

Η Νάταλι Πόρτμαν έχει μπάτσελορ από το Χάρβαρντ, ενώ σπούδασε και στο πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Στο Χάρβαρντ γράφτηκε με το πραγματικό της όνομα- Νάταλι Χέρσλαγκ- προκειμένου να μην συγκεντρώσει τα βλέμματα, αλλά οι καθηγητές της την πρόσεξαν γιατί ήταν εξαιρετική φοιτήτρια. Μιλά έξι γλώσσες.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 25

Ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει δείκτη νοημοσύνης 160. Παρά την ευφυΐα του, ποτέ δεν του άρεσε το σχολείο, εκτός από τα μαθήματα ιστορίας γιατί ήταν όπως οι ταινίες, σύμφωνα με δήλωσή του. Ο IQ του είναι ίδιο με του Στίβεν Χόκινγκ. Παρόλα αυτά παράτησε το σχολείο για να αρχίσει να ασχολείται με τον κινηματογράφο.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 26

Η Ρασίντα Τζόουνς είχε αρχίσει να δείχνει το ταλέντο της από το Χάρβαρντ, όπου έγραφε μουσική και έπαιρνε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις. Παρόλα αυτά, δεν αμέλησε τις σπουδές της και πήρε πτυχίο στη συγκριτική θεολογία.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 27

Η Σάρον Στόουν πήρε υποτροφία για το κολέγιο όταν ήταν 15 ετών. Εχει δείκτη νοημοσύνης 154. Σπούδασε δημιουργική γραφή και τέχνες, ενώ σύμφωνα με την ίδια, ήταν «σπασικλάκι».

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 28

Ο Στιβ Μάρτιν είναι μέλος της MENSA, ενώ έχει δείκτη νοημοσύνης 142. Στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια σπούδασε φιλοσοφία και έφτασε κοντά στη θέση του καθηγητή.

Οι 30 πιο έξυπνοι διάσημοι του Χόλιγουντ -Εκτός από φήμη, έχουν και μυαλό [εικόνες] | iefimerida.gr 29

Τα μέλη του συγκροτήματος Vampire Weekend είναι όλοι απόφοιτοι του Κολούμπια. Πριν γίνουν διάσημοι, δούλευαν ως δάσκαλοι αγγλικών, στην αρχειοθέτηση της SONY και ως βοηθοί συνθέτη μουσικής για ταινίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ