Σε «τρικυμία» η ελληνική διαιτησία -Παραιτήθηκε από τους ορισμούς ο Χιου Ντάλας - iefimerida.gr

Σε «τρικυμία» η ελληνική διαιτησία -Παραιτήθηκε από τους ορισμούς ο Χιου Ντάλας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ελληνική διαιτησία δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Τη δολοφονική επίθεση στον Χριστόφορο Ζωγράφο ακολούθησαν καταγγελίες περί απειλών προς τον Χιου Ντάλας, ο οποίος αρχικά τις διέψευσε και στη συνέχεια βγήκε από τη διαδικασία ορισμού διαιτητών στα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας και της Football League.

Ο Σκωτσέζος αρχιδιαιτητής, ο οποίος αμείβεται με περίπου 150.000 τον χρόνο για να βελτιώσει την ελληνική διαιτησία, δεν θα αποτελεί πλέον τον άνθρωπο που θα ορίζει τους διαιτητές στα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας και της Football League.

Η απόφαση, όπως ανακοίνωσε η ΚΕΔ, ήταν καθαρά δική του και το αίτημά του έγινε αποδεκτό μέχρι -όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται- να αποκτήσει πλήρη εικόνα και άποψη για όλους τους Έλληνες διαιτητές.

«Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποδέχεται το αίτημα του κ. Hugh Dallas να μην είναι πλέον υπεύθυνος για τους ορισμούς των αξιωματούχων διαιτησίας στους αγώνες των πρωταθλημάτων της Super League και της Football League, μέχρις ότου διαμορφώσει ο ίδιος πλήρη εικόνα και άποψη για το σύνολο των διαιτητών με βάση την απόδοσή τους. Ο κ. Dallas θα εξακολουθήσει να είναι αρμόδιος για την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των διαιτητών των δύο επαγγελματικών κατηγοριών. Η ΚΕΔ/ΕΠΟ σε συνεδρίασή της θα κατανείμει εκ νέου τις σχετικές αρμοδιότητες».

Διέψευσε τα περί απειλών

Λίγο νωρίτερα ο κ. Ντάλας με δηλώσεις του στην αθλητική ιστοσελίδα gazzetta.gr διέψευσε ότι μετέφερε στον Γιώργο Σαρρή πως έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του. Θυμίζουμε ότι τη συγκεκριμένη δήλωσε έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ, λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα της Εθνικής μας ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη των Ν. Φερόε.

«Ίσως κάτι χάθηκε στη μετράφραση. Αυτό που είπα ήταν πως αν άρχιζα να δέχομαι απειλές, τότε θα αναθεωρούσα τον ρόλο μου. Το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι τη δουλειά μου και να μεταδώσω την εμπειρία μου στους Έλληνες διαιτητές. Ελπίζω με αυτόν τον τρόπο μακροχρόνια να βελτιώσουμε τα στάνταρ του ελληνικού ποδοσφαίρου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάλας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ