Android: Κυρίαρχο στα smartphones το 2012 - iefimerida.gr

Android: Κυρίαρχο στα smartphones το 2012

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμφωνα με νέα έρευνα της Gartner, το λειτουργικό Android που αναπτύσσεται από την Google θα είναι ο κυρίαρχος στην αγορά των «έξυπνων τηλεφώνων» (smartphones) το 2012.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ένα στα δύο κινητά τηλέφωνα που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος θα βασίζεται στο Android. Δεύτερη σε μερίδιο αγοράς θα είναι η Apple με το λογισμικό iOS του iPhone, με 17% σημειώνοντας πτώση από το 20% που είχε το 2010. Η RIM με το δικό της λειτουργικό (που τρέχει στα Blackberry) θα υποστεί περαιτέρω μείωση στο 11% έως το 2015.

Αντίθετα, ανάμεικτα είναι τα μαντάτα για την Nokia. Το άλλοτε κραταιό λειτουργικό Symbian αναμένεται να υποχωρήσει στο 5% της αγοράς από το 38% που είχε το 2010! Όμως, όπως έχει ανακοινωθεί, η Nokia θα επικεντρωθεί στο λειτουργικό Windows Phone της Microsoft, το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει 11% της αγοράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ