Aνυπομονησία: Τον Σεπτέμβρη το νέο βιβλίο του Τζ. Φράνζεν - iefimerida.gr

Aνυπομονησία: Τον Σεπτέμβρη το νέο βιβλίο του Τζ. Φράνζεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ανά τον κόσμο λάτρεις του συγγραφέα Τζόναθαν Φράνζεν ανυπομονούν από τώρα για το φθινόπωρο, οπότε θα κυκλοφορήσει το ολοκαίνουργιο βιβλίο του με τίτλο «Purity» («Καθαρότητα»), αλλά και μια βιογραφία του που έχει γράψει ο Philip Weinstein, καθηγητής αγγλικών στο Swartmore College.

Aνυπομονησία: Τον Σεπτέμβρη το νέο βιβλίο του Τζ. Φράνζεν | iefimerida.gr 0

O εκδότης του Φράνζεν δήλωσε ότι το «Purity» θα είναι ένα αμερικανικό έπος που καλύπτει πολλές γενεές, αφού απλώνεται σε διαφορετικές δεκαετίες και αμερικανικές πολιτείες. Η ιστορία αφορά μια νέα γυναίκα, την Purity Tyler, ή Pip όπως τον αποκαλούν στο βιβλίο, που δεν ξέρει ποιος είναι ο πατέρας της και προσπαθεί να ανακαλύψει την ταυτότητά της. O Φράνζεν έγραφε το βιβλίο τα τελευταία δύο χρόνια.

Η αφήγηση του Φράνζεν -που με το βιβλίο του «Οι Διορθώσεις» αλλά και, στη συνέχεια, με την «Ελευθερία» εκτινάχθηκε στη κορυφή της αμερικανικής λογοτεχνίας και έγινε ο νέος βασικός εκπρόσωπός της- απλώνεται από τη σύγχρονη Αμερική μέχρι τη Νότια Αμερική και την Ανατολική Γερμανία πριν από την πτώση του Τείχους. Εστιάζει στο μυστήριο της οικογενειακής ιστορίας της Pip και στη σχέση της με έναν χαρισματικό χάκερ.

Aνυπομονησία: Τον Σεπτέμβρη το νέο βιβλίο του Τζ. Φράνζεν | iefimerida.gr 1


Οπως και στις «Διορθώσεις» αλλά και στην «Ελευθερία» (που πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο), έτσι και με το «Purity» ο Φράνζεν εστιάζει σε θέματα σεξουαλικής πολιτικής, αγάπης, μητρότητας και πατρότητας. Σύμφωνα με τον εκδότη του, όμως, οι αναγνώστες θα εντοπίσουν κάποιες διαφορές στο στυλ γραφής του Φράνζεν, καθώς «υπάρχει μια μορφή μυθογραφικής ποιότητας στο βιβλίο, δεν είναι σκληρός ρεαλισμός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ