«Φιλική» νίκη για τους βαθμούς ψάχνει η Ελλάδα - iefimerida.gr

«Φιλική» νίκη για τους βαθμούς ψάχνει η Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη της νίκη μετά από πέντε μήνες θα ψάξει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κόντρα στη Σερβία, στο πρώτο παιχνίδι μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Κλαούντιο Ρανιέρι.

Στις 19:00 (NovaSports 1) στα Χανιά, η Εθνική μας ομάδα θα υποδεχθεί την αντίστοιχη της Σερβίας, με τον Κώστα Τσάνα να κάθεται για πρώτη φορά -έστω και προσωρινά- στον πάγκο της Ανδρών. Αυτή ήταν η απόφαση που πάρθηκε μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Ρανιέρι, ο οποίος έλαβε την αποζημίωση των 400.000 ευρώ και αναχώρησε για την Ιταλία.

Στη μία και μοναδική προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, ο Νίκος Καρέλης αποχώρησε με θλάση α' βαθμού, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι διαθέσιμος για την αποψινή αναμέτρηση. Αυτή ουσιαστικά θα είναι και η μοναδική αλλαγή στην 11άδα στην οποία θα προβεί ο Τσάνας συγκριτικά με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στα Ν. Φερόε. Αντί του άσου του Παναθηναϊκού θα αγωνιστεί ο Μαυρίας, ενώ οι υπόλοιποι δέκα θα είναι οι Καρνέζης, Μανωλάς, Μόρας, Τοροσίδης, Καράμπελας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κονέ, Γκέκας και Χριστοδουλόπουλος.

Από την πλευρά της, η Σερβία βρίσκεται και αυτή περίπου στην ίδια κατάσταση. Ο Ντικ Άντβοκαατ παραιτήθηκε μετά την ήττα από τη Δανία και η ομάδα ταξίδεψε στην Ελλάδα με υπηρεσιακό τεχνικό τον Ράντοβαν Κούτρτσιτς. Οι Σέρβοι θα παραταχθούν πιθανότατα με τους Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Μίτροβιτς, Τόμοβιτς, Τόσιτς, Μάτιτς, Γκουντέλι, Τόσιτς, Γιόγιτς, Μάρκοβιτς και Λάζοβιτς.

Πολύ σημαντική η νίκη

Τι και αν είναι φιλικό; Με το νέο σύστημα της FIFA τα τελευταία χρόνια, οι βαθμοί στα επίσημα φιλικά έχουν τη σημασία τους. Μεγάλη μάλιστα. Η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει στο ranking, κάτι που σημαίνει ότι κινδυνεύει να μην είναι επικεφαλής στην επόμενη κλήρωση των προκριματικών ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, γεγονός που ενδέχεται να μας στείλει σε όμιλο με δύο μεγαθήρια.

Μένει ο Σαρρής

Εν τω μεταξύ, στο εσωτερικό της ΕΠΟ εξακολουθεί να επικρατεί αναβρασμός. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Γιώργος Σαρρής όχι μόνο δεν δείχνει διάθεση να παραιτηθεί αλλά θα είναι αυτός που θα προχωρήσει και στην πρόσληψη του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού. Στο ΔΣ της ομοσπονδίας αναμένεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, κάτι που θα ισχυροποιήσει τη θέση του για το μέλλον. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αύριο θα παρουσιαστεί στον εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου προκειμένου να καταθέσει για τη δήλωση που έκανε ότι ο Χιου Ντάλας δέχεται απειλές για τη ζωή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ