Φονική επίθεση Παλαιστινίων σε συναγωγή: Εισέβαλαν με τσεκούρια [εικόνες & βίντεο]

Δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι, εισέβαλαν το πρωί της Τρίτης σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ και με μαχαίρι και τσεκούρι σκότωσαν πέντε Ισραηλινούς και τραυμάτισαν εννιά, πριν πέσουν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών.

Ο αριθμός των νεκρών επίσημα από την αστυνομία ανέρχεται σε τέσσερις, όμως τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πέντε. Το ίδιο συμβαίνει και με τον αριθμό των τραυματιών που η αστυνομία τους δίνει σε τέσσερις, ενώ τα μέσα κάνουν λόγο για εννέα εκ των οποίων οι πέντε σε κρίσιμη κατάασταση.

«Δύο τρομοκράτες εισέβαλαν στη συναγωγή στη συνοικία Χαρ Νοφ. Επετέθησαν με τσεκούρι, μαχαίρι και ένα πιστόλι. Τέσσερις πιστοί σκοτώθηκαν. Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο πυροβόλησαν και σκότωσαν τους δύο τρομοκράτες» ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Επίσης, εκπρόσωπος της ισραηλινής υπηρεσίας άμεσης βοήθειας «Zaka» (ισραηλινό ΕΚΑΒ) δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Army Radio» πως γιατροί και νοσηλευτές επενέβησαν για εννέα άτομα, εκ των οποίων η κατάσταση των πέντε κρίνεται σοβαρή.

Λίγες ώρες μετά το μακελειό, την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η οργάνωση Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) -που ίδρυσε το 1968 ο Ζορζ Χαμπάς. Η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης, οι Ταξιαρχίες του Αμπού Άλι Μούσταφα, κάλεσε τους ένοπλους Παλαιστινίους με ανακοίνωσή της να «ενώσουν τις δυνάμεις τους στην αντίσταση κατά της (ισραηλινής) κατοχής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ