Φιγκαρό: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα στοιχίσει η διάσωση της Ελλάδας» - iefimerida.gr

Φιγκαρό: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα στοιχίσει η διάσωση της Ελλάδας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως μια χώρα που αμελεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές της, παρουσιάζει την Ελλάδα η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro", στο χτεσινό πρωτοσέλιδό άρθρο της που υπογράφει ο διευθυντής της Γκαετάν ντε Καπέλ.

«Η φορολογία παραμένει ένα ατιμώρητο εθνικό άθλημα ενώ κεντρική η διοίκηση παραμένει εντελώς αποδιοργανωμένη και ανίκανη ακόμα και να καταρτίσει κατάλογο με τους προς ιδιωτικοποίηση οργανισμούς» αναφέρει ο αρθρογράφος.

Τελικά, σημειώνει, κανείς δεν ξέρει πόσο θα κοστίσει συνολικά η επιχείρηση διάσωσης της χώρας και αυτό επιδρά αρνητικά στο κλίμα των αγορών και στην εμπιστοσύνη μεταξύ των τραπεζών.

Όμως σύμφωνα με τη Figaro η Ελλάδα φέρει κατά το ήμισυ τις ευθύνες για την αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Και αυτό διότι «οι πιστωτές της χώρας παίζουν με τη φωτιά». Σημειώνεται ενδεικτικά ότι το ΔΝΤ υποστηρίζει το πρόγραμμα της Ελλάδας όμως την ίδια στιγμή ζητά από τις τράπεζες να προετοιμαστούν έναντι μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας. Εξίσου... πυρομανείς αποδεικνύονται και οι Φινλανδοί ζητώντας προνομιακούς όρους για να δανείσουν την Ελλάδα.

«Το χειρότερο δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί αλλά όλες οι ενδείξεις βρίσκονται στο κόκκινο» υποστηρίζει ο ντε Καπέλ..

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα εφημερίδα διάσωση άρθρο Figaro
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ