Αιγάλεω Σίτι: Οσα δεν ξέραμε για την πόλη του Ζαμπέτα - iefimerida.gr

Αιγάλεω Σίτι: Οσα δεν ξέραμε για την πόλη του Ζαμπέτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιστορικός περίπατος, εργαστήρια ζωγραφικής, ένας ενεργός οδηγός πόλης, αρχιτεκτονική ματιά και μια ταινία μικρού μήκους: Αυτά είναι τα βασικά υλικά του νέου συναρπαστικού αστικού πρότζεκτ που εστιάζει το ενδιαφέρον του στο Αιγάλεω, στο πλαίσιο του προγράμματος Community Projects του ΝΕΟΝ που φέρνει προγράμματα τέχνης, ενεργοποίησης και συμμετοχής των πολιτών σε γειτονιές της Αθήνας.

Το πρότζεκτ «Αιγάλεω Σίτι» πραγματοποιείται από την ομάδα Locus Αthens κατόπιν ανάθεσης του οργανισμού ΝΕΟΝ, λίγο μετά την ολοκλήρωση ενός προγράμματος εντατικών σπουδών σύγχρονης τέχνης που πραγματοποιήσε ο οργανισμός στο Περιστέρι με μεγάλη συμμετοχή καλλιτεχνών και πολιτών. Τώρα το Αιγάλεω έρχεται να γίνει καμβάς και πεδίο συζήτησης, προβληματισμού, δημιουργίας για ένα εντελώς διαφορετικό πρότζεκτ που φέρνει τους πολίτες και τους επισκέπτες στην καρδιά του, αδιαμεσολάβητα, ρεαλιστικά, αλλά και πιστότητα στην ιστορία και τα αληθινά γεγονότα.

Αιγάλεω Σίτι: Οσα δεν ξέραμε για την πόλη του Ζαμπέτα  | iefimerida.gr 0

Η πόλη που θα έχει για πάντα στην καρδιά της τον Ζαμπέτα, η πόλη που πάλλεται και ορίζεται από την Ιερά Οδό, τον δρόμο που από την αρχαιότητα ως σήμερα εξακολουθεί να ανασαίνει και να ορίζει την ιστορία της Αθήνας, η πόλη με το εντυπωσιακό Μπαρουτάδικο, που -ως πρόσφατα τερματικός σταθμός του μετρό- έχει να αποκαλύψει μοναδικά μυστικά. To πρόγραμμα που οργάνωσε η Locus Athens προέκυψε έπειτα από εξαντλητική και πολύμηνη έρευνα στην περιοχή, ανάλυση της ιστορίας, του πραγματικού χάρτη της αλλά και της άκρως ενδιαφέρουσας ανθρωπογεωγραφίας.

Το «Αιγάλεω Σίτι» περιλαμβάνει έναν ιστορικό περίπατο σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού με ξενάγηση που θα γίνει από την αρχαιολόγο Πόπη Παπαγγελή για τη μαγική Ιερά Οδό αλλά και από Αιγαλιώτες με αναφορά στη νεότερη ιστορία. Θα παρουσιαστεί η αρχιτεκτονική πρόταση των Area Architects για συγκεκριμένη περιοχή της πόλης, θα γίνουν εργαστήρια ζωγραφικής για τα παιδιά συνδυάζοντας τη λαογραφία με τη τεχνολογία και τις σύγχρονες μορφές και τεχνικές τέχνης. Στο τέλος θα παρουσιαστεί μία ταινία μικρού μήκους, ενώ ήδη έχει ενεργοποιηθεί ένας οδηγός πόλης που ενημερώνεται καθημερινά στο popaganda.gr με συνεντεύξεις, φωτογραφικά οδοιπορικά (η πρώτη φωτογραφία που βλέπετε σε αυτό το κείμενο προέρχεται από αυτή τη στήλη και είναι του Ηλία Καρνιάρη) αρχεία, κόμικ κ.ο.κ.

Αιγάλεω Σίτι: Οσα δεν ξέραμε για την πόλη του Ζαμπέτα  | iefimerida.gr 1

Η γνωριμία με την πόλη, με τη γειτονιά, με το ανοίκειο, η νέα ματιά στο ανοίκειο, η συμμετοχή, ο διάλογος αποτελούν κεντρικά στοιχεία αυτού του «Aιγάλεω Σίτι», ακολουθώντας τη λογική του Community Projects του ΝΕΟΝ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ