Πρωθυπουργός του Αμβούργου: Ευρώπη χωρίς Ελλάδα δεν υπάρχει - iefimerida.gr

Πρωθυπουργός του Αμβούργου: Ευρώπη χωρίς Ελλάδα δεν υπάρχει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στήριξή του στην Ελλάδα εξέφρασε σήμερα ο ο πρωθυπουργός του κρατιδίου του Αμβούργου Ολαφ Σολτς λέγοντας ότι «Ευρώπη χωρίς Ελλάδα δεν υπάρχει. Ο Δυτικός Πολιτισμός χρωστάει πολλά στην Ελλάδα και αυτό το τονίζω από τα νεανικά μου χρόνια».

Παράλληλα, σημείωσε ότι και καθ' όλη την διάρκεια της κρίσης, έλεγε πάντα στους συμπατριώτες του πολιτικούς ότι η Γερμανία πρέπει να στηρίζει την Ελλάδα και να αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη της.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ακης Γεροντόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό του Αμβούργου, ανέφερε ότι τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την χρηματοδότηση της έδρας Νεοελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου της πόλης από το Κρατίδιο του Αμβούργου. Τον διαβεβαίωσε δε ότι, αν το Αμβούργο επιλεγεί για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει την τεχνογνωσία της από τους Ολυμπιακούς του 2004 τους οποίους διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σολτς Γερμανία Ελλάδα στήριξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ