Τσίπρας: Αν η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία δεν αλλάξει θα γίνει σαν το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου [βίντεο] - iefimerida.gr

Τσίπρας: Αν η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία δεν αλλάξει θα γίνει σαν το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάλεσμα στις σοσιαλιστικές πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη να επανατοποθετηθούν σε σχέση με τις ακολουθούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους κοινωνικούς αγώνες κάνοντας βήματα Αριστερά, στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας από την Ιταλία όπου κυβερνά ο σοσιαλιστής Ρέντσι.

Μιλώντας στο συνέδριο του transform Europe στη Φλωρεντία o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η σημερινή κρίση της σοσιαλδημοκρατίας είναι ταυτόσημη με τη κρίση της Ευρώπης και απευθυνόμενος στις σοσιαλιστικές πολιτικές δυνάμεις τόνισε: «Στο νέο πλαίσιο η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, για να υπάρξει, θα πρέπει ν’ αλλάξει. Διαφορετικά, θα μετατραπεί σε μικρή, συμπληρωματική δύναμη της νεοφιλελεύθερης δεξιάς. Ακριβώς όπως συμβαίνει στην Ελλάδα με το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου. Η ιστορική και πολιτική απαξίωση του οποίου,μόνον ως παράδειγμα προς αποφυγή θα πρέπει να χρησιμεύσει στους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες».

Η Αριστερά μόνος αντίρροπος πόλος στην Μέρκελ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε και πάλι ότι οι συσχετισμοί στην Ευρώπη αλλάζουν, κι έκανε αναφορές στην Ιρλανδία την Ισπανία και την Ελλάδα όπου προηγούνται οι Αριστερές πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες, όπως είπε είναι ο μόνος πόλος απέναντι στην πολιτική της Ανγκελα Μερκελ. «Από τη περιφέρεια της Ευρώπης μπορεί να ξεκινήσει η ανατροπή της νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Ιρλανδία με το Σιν Φέιν. Στην Ισπανία με τους Podemos και την Ενωμένη Αριστερά. Εδώ, στην Ιταλία, με τον τρόπο που εσείς θα επιλέξετε.Σ’ αυτή την προσπάθεια η συσπείρωση για την «Αλλη Ευρώπη», μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Γιατί η νέα Ευρωπαϊκή Αριστερά αποτελεί τη μόνη αντίρροπη δύναμη στο μερκελισμό. Το πραγματικό αντίπαλο δέος στη σκοτεινή Ευρώπη της λιτότητας και των φαντασμάτων της: Της άκρας και λαϊκιστικής δεξιάς, του νεοναζισμού, της βίας, της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού.Εμείς μπορούμε ν’ αλλάξουμε την Ευρώπη και θα την αλλάξουμε», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ