«Δυνατή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ» - iefimerida.gr

«Δυνατή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ηγέτης της Χριστιανοκοινωικής Ενωσης (CSU) και πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ δηλώνει στην εφημερίδα Bild ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εκφράζοντας ωστόσο παράλληλα την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα επιτύχει στις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες.

Σε ερώτηση της Bild εάν είναι σε θέση να αποκλείσει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο Χορστ Ζεεχόφερ δηλώνει:"Δεν νομίζω ότι μπορεί να αποκλεισθεί, αλλά υπολογίζω στην επιτυχία της πορείας που έχει υιοθετηθεί με τη χορήγηση βοήθειας και τις προσπάθειες σταθεροποίησης".

"Ωστόσο, δεν μπορεί να υπάρξει βοήθεια, εάν οι υπερχρεωμένες χώρες δεν κάνουν αυτό που τους αναλογεί", προειδοποιεί ο πρόεδρος της CSU, οι δηλώσεις του οποίου έρχονται σε αντίθεση με τις αντίστοιχες χθεσινές της καγκελαρίου της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, η οποία είπε πως δεν πιστεύει ότι οποιαδήποτε χώρα θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη και ότι κάθε τέτοια κίνηση θα συμπαρέσυρε άλλες χώρες.

"Από τεχνικής και νομικής απόψεως δεν υπάρχει καμία τέτοια δυνατότητα", δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος όταν ερωτήθηκε για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

"Αλλά σκέπτομαι επίσης,σχετικά με το ενδεχόμενο αυτό, ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα φαινόμενο ντόμινο, το οποίο θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο για το νομισματικό μας σύστημα", πρόσθεσε η Αγγελα Μέρκελ.

Οι δηλώσεις του Χορστ Ζεεχόφερ δημοσιεύονται λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας κατά την οποία θα εξεταστούν τρεις αγωγές ευρωσκεπτικιστών γερμανών συνταγματολόγων κατά της συμμετοχής του Βερολίνου στη χρηματοπιστωτική διάσωσης της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ