Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση - iefimerida.gr

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ένταση ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία κάθε άλλο παρά καταλαγιάζει, όσο περνά ο καιρός. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ενωση δείχνει διατεθειμένη να επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Μιλώντας από το Μπρισμπέιν, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής των ηγετών της ομάδας G-20, ο Χέρμαν βαν Ρομπάι τόνισε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ πρόκειται να συνεδριάσουν την Δευτέρα, για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία και τις πιθανές διπλωματικές δράσεις κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων και των περαιτέρω κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το ζήτημα της Ουκρανίας θα είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα το Σάββατο.

«Η ρωσική πλευρά πρέπει να ασκήσει όλη την επιρροή της στους αντάρτες για να εξασφαλίσει την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προς τα μέσα ενημέρωσης.

«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει την ροή όπλων και στρατευμάτων από το έδαφός της προς την Ουκρανία και να αποσύρει αμέσως όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται στο ουκρανικό έδαφος» είπε ο Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ