Δημήτρης Γρύλλης: Ο 11χρονος που παρακολούθησε live στη Γερμανία την προσεδάφιση του Rosetta στον κομήτη - iefimerida.gr

Δημήτρης Γρύλλης: Ο 11χρονος που παρακολούθησε live στη Γερμανία την προσεδάφιση του Rosetta στον κομήτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 11χρονος Δημήτρης Γρύλλης, Έλληνας μαθητής της Στ’ τάξης δημοτικού, ήταν μεταξύ των τυχερών που παρακολούθησαν ζωντανά την Τετάρτη την πρώτη προσεδάφιση σε κομήτη στην ιστορία της εξερεύνησης του Διαστήματος.

Ο Δημήτρης Γρύλλης, εκπροσωπώντας το δημοτικό σχολείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής, ήταν μεταξύ των τυχερών επισκεπτών, καθώς και Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, που βρίσκονται στο Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας και παρακολούθησε το όχημα Philae, το οποίο μετέφερε το διαστημικό σκάφος Rosetta σε μια προγραμματισμένη προσεδάφιση στην περιοχή Agilkia του κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko. Εκεί, η διαστημική συσκευή συγκεντρώνει πληροφορίες για τη δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος.

«Ο Δημήτρης είναι ενθουσιασμένος και παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όσα γίνονται», είχε δηλώσει την Τετάρτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Αγάπη Βαβουράκη, διευθύντρια του δημοτικού της Ελληνογερμανικής Αγωγής. «Είναι εμπειρία ζωής για τον Δημήτρη», πρόσθεσε η κα Βαβουράκη.

Ο μικρός μαθητής συνοδεύθηκε από τον καθηγητή Φυσικής Σπυρίδωνα Κόσκο και είναι ένα από τα πέντε παιδιά της ομάδας μαθητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής που κέρδισε το πρώτο βραβείο σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό βίντεο με την ονομασία «Ξύπνα, Ροζέτα!» (Wake Up, Rosetta!). Ο 11χρονος επελέγη με κλήρωση μεταξύ των μικρών μαθητών Λ. Μόσχου, Ρ. Μουλαβασίλη, Τ. Παλαιολόγου, Κ. Παπαπολύζου.

«Είμαι ο μικρότερος εδώ στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία. Είναι μοναδική εμπειρία», είπε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο μαθητής, μόλις λίγη ώρα μετά την αποκόλληση της συσκευής από τη Rosetta

Πηγή φωτό: Τα Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ