Η ελληνική Δικαιοσύνη καλεί στελέχη γερμανικών εταιρειών για τις μίζες στα εξοπλιστικά - iefimerida.gr

Η ελληνική Δικαιοσύνη καλεί στελέχη γερμανικών εταιρειών για τις μίζες στα εξοπλιστικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ανακριτής Κατά της Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής απέστειλε κλήσεις σε 13 στελέχη των εταιρειών Atlas και Rheinmetall AG, οι οποίες εμπλέκονται στα εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούν το οπλικό σύστημα των υποβρυχίων και το αντιαεροπορικό σύστημα τύπου ASRAD.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, διακινήθηκαν τουλάχιστον 38 εκατομμύρια ευρώ για μίζες, ενώ το συνολικό ποσό αναμένεται να αγγίξει τα 60 εκατ. ευρώ. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει κατηγορίες για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και προκύπτει από στοιχεία τόσο της ελληνικής όσο και της γερμανικής δικογραφίας, καθώς και από το άνοιγμα των λογαριασμών την ήδη εμπλεκομένων Αντώνη Καντά και Παναγιώτη Ευθυμίου.

Μάλιστα, από την έρευνα προκύπτει ότι το μαύρο χρήμα κινήθηκε και προς την αντίθετη κατεύθυνση, καθώς φαίνεται ότι μέρος της μίζας επέστρεψε στους Γερμανούς. Το ελληνικό Δημόσιο έχει ήδη καταθέσει παράσταση πολιτικής αγωγής και ζητά αποζημίωση ύψους 13 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη. Τέλος, ανάλογα με την εξέλιξη της έρευνας αναμένεται να κληθούν άλλα 10 ανώτερα στελέχη εταιρειών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μίζες εξοπλιστικών Ελλάδα Γερμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ