Η εντυπωσιακή «έκρηξη» του Διαδικτύου – Κατά πόσο έχει αυξηθεί η χρήση του τα τελευταία 20 χρόνια [εικόνα]

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα, η οποία συνοψίζεται σε μία μόλις εικόνα, δημοσιεύτηκε πρόσφατα από μια ομάδα επιστημόνων που επιχείρησε να μελετήσει την αύξηση της χρήσης του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια.

Τα αποτελέσματα της είναι εντυπωσιακά και αποδεικνύουν την τεράστια διαδικτυακή έκρηξη που έχει δημιουργηθεί από τις αρχή του 21ου αιώνα και μετά. Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, όλα τα δεδομένα στο χώρο του Internet άλλαξαν. Η εικόνα που δημοσιεύτηκε από την Λάουρα Κολαρούσο και τους συνεργάτες της το δείχνει ξεκάθαρα.

Στο πρώτο μέρος της εικόνας, παρουσιάζεται η τεράστια αύξηση της χρήσης του διαδικτύου μέσα στις τελευταίες δύο δεκαετίες, σε τρία μέρη. Το 1994 υπήρχαν μόλις 25 εκατομμύρια χρήστες του Internet, ενώ δέκα χρόνια μετά ο αριθμός εκτοξεύτηκε στα 910 εκατομμύρια. Από το 2004 έως και σήμερα όμως η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού πλέον «σερφάρουν» 2.9 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως. Παρόλα αυτά, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί μόλις στο 40% του παγκοσμίου πληθυσμού.

Η έρευνα συνεχίζει, παρουσιάζοντας τον παγκόσμιου χάρτη του... διαδικτύου. Το κομμάτι της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής βρίσκεται με διαφορά πρώτο στην χρήση του διαδικτύου, με ποσοστό 84.9% του συνολικού του πληθυσμού. Ευρώπη και Αυστραλία ακολουθούν με ποσοστά 68.6% και 67.6% αντίστοιχα, ενώ η Λατινική Αμερική βρίσκεται αμέσως επόμενη με 44.9%. Πολύ κοντά στα ποσοστά των Λατινοαμερικανών είναι η Μέση Ανατολή, όπου το 44.5% του πληθυσμού της χρησιμοποιεί το Internet. Τελευταίες στην λίστα βρίσκονται Ασία και Αφρική με ποσοστά 31.7% και 21.3%.

Στο τελευταίο κομμάτι της εικόνας, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα αυτής της... διαδικτυακής εκτόξευσης. Κάθε λεπτό που περνάει στο χώρο του διαδικτύου συμβαίνουν εξωπραγματικά πράγματα. Ξοδεύονται 272.000 δολάρια σε online αγορές. Στέλνονται 204 εκατομμύρια mails. Πραγματοποιούνται 48.000 downloads μόνο στο iTunes, ενώ παράλληλα σπαταλώνται 100 ώρες σε βίντεο του Youtube.

Τα δύο καλύτερα συμπεράσματα όμως βρίσκονται στο κάτω δεξιά μέρος της εικόνας. Το εξωφρενικό ποσοστό της τάξεως του 62% κοιτάζει το κινητό του κατευθείαν με το που ξυπνήσει, ενώ μέσα στην μέρα θα το κοιτάξει άλλες... 149 φορές.

Δείτε την εικόνα που συνοψίζει την έρευνα γύρω από την χρήση του διαδικτύου:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ