Ευρωβουλή: Δίνει ενίσχυση 7,29 εκατ. ευρώ στους Ελληνες απολυμένους της Sprider - iefimerida.gr

Ευρωβουλή: Δίνει ενίσχυση 7,29 εκατ. ευρώ στους Ελληνες απολυμένους της Sprider

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οικονομική βοήθεια 7,29 εκατομμυρίων ευρώ προς τους 761 απολυμένους της Sprider Stores στην Ελλάδα, ενέκρινε τελικά τo Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα χρήματα, που θα διοχευτευθούν μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση θα δοθούν για την κατάρτιση των απολυμένων και την παροχή βοήθειας σε αυτούς προκειμένου να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Το ευρωκοινοβούλιο, ενέκρινε την ελληνική αίτηση με 573 ψήφους υπέρ, 75 κατά και 15 αποχές.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση για ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής (ΕΤΠ), όταν η αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores, χτυπημένη από την χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, απέλυσε 761 εργαζομένους στην Κεντρική Μακεδονία και στην Αττική. Οι λιανικές πωλήσεις επλήγησαν από την αυξανόμενη ανεργία και τη δραστική μείωση των δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα.

Οπως σημείωσε ο εισηγητής ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κύρτσος άλλη μια ελληνική εταιρεία έτυχε πρόσφατα ενίσχυσης από το ίδιο ταμείο (η Νutriart) ενώ, στη συνέχεια αναμένονται αποφάσεις ενίσχυσης πρώην εργαζομένων και άλλων ελληνικών εταιρειών, όπως για παράδειγμα της ελληνικής εταιρείας Φωκάς.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ