Ερευνα: Οι Ευρωπαίοι αγαπούν την τηλεόραση αλλά μισούν τα spoils - iefimerida.gr

Ερευνα: Οι Ευρωπαίοι αγαπούν την τηλεόραση αλλά μισούν τα spoils

Οι Ευρωπαίοι αγαπούν την τηλεόραση και μισούν τα spoils – Η έρευνα που το αποδεικνύει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρόλο που στις Η.Π.Α η τηλεόραση έχει αρχίσει να υποβαθμίζεται σημαντικά, οι Ευρωπαίοι διατηρούν... ατόφια την αγάπη τους για αυτή. Η έρευνα της onepoll.com που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, έρχεται να δικαιολογήσει αυτήν την συνήθεια των Ευρωπαίων.

Στην έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της εταιρίας ηλεκτρονικών ειδών Samsung, συμμετείχαν 4.500 Ευρωπαίοι τηλεθεατές από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, το Βέλγιο, Σουηδία και την Ελβετία. Παράλληλα, οργανώθηκαν εκατοντάδες συνεντεύξεις ανά χώρα, για να βγουν τα τελικά αποτελέσματα και να δοθεί εξήγηση στην αγάπη των Ευρωπαίων για την τηλεόραση.

Που οφείλεται η προτίμηση των Ευρωπαίων στην τηλεόραση έναντι των άλλων μέσων; Ο κυριότερος λόγος βρίσκεται στο πάθος που τρέφουν για τις αγαπημένες τους σειρές. Κανένας δεν θα ήθελε να μάθει τι θα συμβεί στα επόμενα επεισόδια της σειράς που παρακολουθεί και ο πιο εύκολος τρόπος να το αποφύγει είναι να μείνει... μακριά από το internet και τους γνωστούς spoilers.

Οπως αποκαλύπτει η έρευνα της onepoll.com, 7 τους 10 Ευρωπαίους παραδέχονται πως δεν θα αποκάλυπταν ποτέ σε κάποιον άλλον τη συνέχεια μιας σειράς, όπως δεν θα ήθελαν να συμβεί και σε εκείνους. Το... μίσος των Ευρωπαίων για τα spoils είναι απολύτως εμφανές. Εδω φαίνεται να υπάρχει μια βασική διαφορά με τους Αμερικανούς, που φαίνονται να μην μπορούν να τιθασεύσουν την περιέργεια τους.

Παράλληλα, το 36% των συμμετεχόντων δήλωσε πως προτού αναφερθεί σε μια συγκεκριμένη σειρά, ρωτάει τον συνομιλητή του αν την έχει παρακολουθήσει, αφού σε καμία περίπτωση δεν θέλει να του αποκαλύψει την πλοκή της. Η αγάπη των Ευρωπαίων για τις σειρές είναι διακριτή και η τηλεόραση που προβάλλει μόνο ένα επεισόδιο την φορά είναι το καταλληλότερο μέσο για να την απολαύσουν.

Στην προσπάθεια του να εξηγήσει το φαινόμενο αυτό, ο Μπέρνι Γκουντ, ψυχολόγος ειδικός σε θέματα διαδικτύου δήλωσε: «Όταν υπάρχει τέτοιο συναισθηματικό δέσιμο με μια τηλεοπτική σειρά, δεν θα έπρεπε να μας ξαφνιάζουν τα έντονα συναισθήματα που γεννιούνται όταν αποκαλύπτεται η πλοκή της. Οι ψυχολόγοι κατανοούν, ότι οι άνθρωποι αντιδρούν θετικά, όταν για παράδειγμα κάποιος δεν αποκαλύπτει τέτοια στοιχεία, επιβραβεύοντας τους, κάτι που ονομάζεται αμοιβαιότητα. Έτσι με το να μην αποκαλύπτουμε στοιχεία ταινιών ή σειρών, όταν ξέρουμε ότι κάποιος άλλος απολαμβάνει να βλέπει τα συγκεκριμένα φιλμ, διασφαλίζει το μην συμβεί το ίδιο και σε εμάς. Αυτό το εξηγούν οι εξελικτικοί ψυχολόγοι ως μία κοινωνική συμπεριφορά, που βασίζεται στη θεωρία, ότι βοηθώντας τους άλλους, θα βοηθηθείς και εσύ με τη σειρά σου»


Αλλα στοιχεία της έρευνας αποκαλύπτουν πως το 50% των τηλεθεατών στην Ευρώπη παρακολουθούν σειρές για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, ενώ το 46% στεναχωριέται όταν τελειώσει η αγαπημένη του σειρά. Παραπάνω από τους μισούς που ρωτήθηκαν, για να ξεφύγουν από... την στεναχώρια ξεκινούν μια νέα σειρά, με τον ένα στους έξι να παραδέχεται την ανάγκη του να καλύψει το κενό αμέσως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τηλεόραση σειρές spoils OnePoll Ευρωπαίοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ