Νέα ψυχρολουσία: ΔΝΤ και Κομισιόν δεν δίνουν ημερομηνία επιστροφής της τρόικα στην Αθήνα - iefimerida.gr

Νέα ψυχρολουσία: ΔΝΤ και Κομισιόν δεν δίνουν ημερομηνία επιστροφής της τρόικα στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα... κάρβουνα κάθεται η κυβέρνηση καθώς το ΔΝΤ αλλά και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσαν ότι δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία επιστροφής της τρόικα στην Αθήνα.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ, είπε πως στην παρούσα φάση «διεξάγονται συζητήσεις για το τι χρειάζεται να γίνει πριν επιστρέψουν οι επικεφαλής των κλιμακίων των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ στην Ελλάδα» και απάντησε κοφτά: «Δεν έχω ημερομηνία επιστροφής αυτή τη στιγμή». «Αυτή τη στιγμή συζητούμε με τις ελληνικές Αρχές το τι χρειάζεται να γίνει προκειμένου να επιστρέψει η αποστολή. Καθώς συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις θα δούμε» τόνισε.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το εάν η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, είπε με νόημα: «Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων», προκαλώντας νέα ρίγη στην κυβέρνηση που θέλει να έχει λύση πριν το συμβούλιο του Eurogroup στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Μάρεϊ έκανε λόγο για «ακαδημαϊκή συζήτηση» αναφερόμενος στην προληπτική γραμμή πίστωσης, σημειώνοντας πως οι ελληνικές αρχές δεν έχουν απευθύνει ακόμη σχετικό αίτημα. Τόνισε πάντως πως «είναι θέμα της Ελλάδας και των Ευρωπαίων να αποφασίσουν ποιος θα είναι αυτό ο ρόλος» ενώ απέφυγε να απαντήσει αν το ΔΝΤ θα αναλάβει και πάλι ρόλο τεχνικού συμβούλου στην προληπτική γραμμή στήριξης. «Δεν θέλω να κάνω εικασίες για το ζήτημα» είπε, ενώ θύμισε ότι το ΔΝΤ έχει πρόγραμμα με την Ελλάδα έως τον Μάρτιο 2016.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ