Η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα - iefimerida.gr

Η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 και από ώρα 10:00 έως 13:00 θα επιτραπεί επίσκεψη κοινού στη φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» που θα βρίσκεται στον προβλήτα Αγίου Νικολάου λιμένα Πατρών.

Η Φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» είναι το τρίτο κατά σειράν πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, που έλαβε αυτήν την ονομασία, προς τιμήν πλέον του πρώτου «ΑΔΡΙΑΣ» και της ηρωικής δράσης του κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. To πλοίο κατασκευάστηκε από την εταιρεία «ROYAL SCHELDE» στην Ολλανδία την 31/07/78 και η ολλανδική ονομασία πλοίου ήταν ΗΜΝS CALLENBURGH(F - 808).

Η ύψωση της Ελληνικής Σημαίας και η μετονομασία του σε Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ (F-459), σύμφωνα με την επίτημη ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού, έγινε στις 30 Μαρτίoυ 1994, στον Ναύσταθμο του Ολλανδικού Ναυτικού στο DENHELDER. To πλοίο αφήχθη στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος στις 28/06/94.

«ΑΔΡΙΑΣ» ήταν η αρχαία ονομασία της Αδριατικής Θάλασσας. Το όνομά της αυτό το όφειλε στην ομώνυμη πόλη η οποία είχε ιδρυθεί στις εκβολές του Πάδου ποταμού από τον Βασιλιά Αδρία, υιό του Μεσσαπίου Παύσωνος και πατέρα του Ιλλυριού Ιονίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φρεγάτα αδριας Πάτρα κοινό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ