Με παραίτηση απείλησε η Σαββαΐδου για τον ΕΝΦΙΑ - iefimerida.gr

Με παραίτηση απείλησε η Σαββαΐδου για τον ΕΝΦΙΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το απίθανο πισωγύρισμα του υπουργείου Οικονομικών με την απόφαση να εξαιρεθεί ο ΕΝΦΙΑ από την ρύθμιση των 100 δόσεων προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο έντονες αναταράξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Πέρα από τους βουλευτές που αντέδρασαν έντονα στο νέο φιάσκο, την απειλή της παραίτησης εξαπέλυσε η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή στάσης της κυβέρνησης προκάλεσε το ξέσπασμα της Σαββαΐδου η οποία δεν είχε ενημερωθεί ότι το νομοσχέδιο θα περιελάμβανε αυτή την αλλαγή. Η ίδια ένιωθε εκτεθειμένη καθώς μόλις χθες είχε δηλώσει ότι θα εφαρμόσει τον νόμο όπως ήρθε στη Βουλή. «Η ΓΓΔΕ θα εφαρμόζει το νόμο όπως σε κάθε περίπτωση αυτός έχει» διεμήνυσε μέσω συνεργατών της εκφράζοντας εμμέσως την δυσαρέσκειά της για τον χειρισμό της υπόθεσης. Μάλιστα, χθες το βράδυ έφτασε στο σημείο να απειλήσει με παραίτηση από τα καθήκοντά της.

Για την εξέλιξη ενημερώθηκε το μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ρόλο «πυροσβέστη» έπαιξε ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος και κατέβαλε προσπάθειες να μεταπείσει την γενική γραμματέα Εσόδων να μην υποβάλει παραίτηση. Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ διοχετεύουν ότι η κυρία Σαββαΐδου χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και του κ. Χαρδούβελη.

Παρόλα αυτά, η κατάσταση - ακόμη και μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΟΙΚ - παραμένει έκρυθμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ