Τη Δευτέρα η Αθήνα θα γεμίσει με 6.000 αστυνομικούς -Φρούριο η πόλη για την επέτειο του Πολυτεχνείου - iefimerida.gr

Τη Δευτέρα η Αθήνα θα γεμίσει με 6.000 αστυνομικούς -Φρούριο η πόλη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε όλο το κέντρο της Αθήνας έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται από το βράδυ της Τετάρτης, ενόψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΓΑΔΑ, τα μέτρα είναι ίσως τα πλέον έντονα των τελευταίων ετών, λόγω και των κινητοποιήσεων στον χώρο της παιδείας.

Η αστυνομική δύναμη από όλες τις υπηρεσίες της Αθήνας, που αριθμεί περισσότερους από 6.000 αστυνομικούς, θα είναι στον δρόμο μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης 18 Νοεμβρίου, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι επιτελικές υπηρεσίες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αν παραστεί ανάγκη.

Ήδη, από το βράδυ της Τετάρτης έχουν κλείσει οι πόρτες της Νομικής, της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ. Κατόπιν αιτήματος των πρυτανικών αρχών, δυνάμεις των ΜΑΤ φρουρούν τα ιδρύματα εξωτερικά, κάτι που πυροδότησε την ένταση που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης έξω από το κτίριο της Νομικής Σχολής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αστυνομικοί πόλη επέτειο Πολυτεχνείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ