Τα LuxLeaks φρενάρουν τη συνάντηση Γιούνκερ-Τσίπρα - iefimerida.gr

Τα LuxLeaks φρενάρουν τη συνάντηση Γιούνκερ-Τσίπρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε άλλους ρυθμούς μπαίνει πλέον η πιθανότητα συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών για το φορολογικό παράδεισο του Μεγάλου Δουκάτου ρίχνουν βαριά σκιά πάνω στον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ζητήσει τη συνάντηση αυτή η οποία δεν είχε οριστικοποιηθεί, ωστόσο λίγο οι εξελίξεις, λίγο η διάθεση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του Γιούνκερ φέρνουν δεύτερες σκέψεις και μάλλον επιβραδύνουν την προοπτική αυτή. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει με κάθε τρόπο να κινηθεί θεσμικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να θέσει σε όλους τους τόνους και αρμοδίως την αντίθεσή του σε μια συμφωνία εταίρων και δανειστών με την Κυβέρνηση Σαμαρά.

Ισως ο απαραίτητος αριθμός ψήφων που απαιτείται στο Ευρωκοινοβούλιο για κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του Γιούνκερ και δεν τις έχει τώρα η Ευρωπαϊκή Αριστερά, αποδειχτεί σημείο κλειδί, καθώς υποστήριξη στο αίτημα αυτό από αντιευρωπαϊκές δυνάμεις το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς δεν θα δεχθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ