Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στη Νομική -Μαρκόπουλος: Είστε με την τρομοκρατία - iefimerida.gr

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στη Νομική -Μαρκόπουλος: Είστε με την τρομοκρατία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οξεία αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή τα επεισόδια έξω από τη Νομική Σχολή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας είπε πως εξελίσσεται «νέα απίστευτη συμπεριφορά κυβερνητικής καταστολής. Έχουμε βαρύτατους τραυματισμούς. Ενα τμήμα της Νομικής με μαζική συνέλευση είχε αποφασίσει να κάνει εκδηλώσεις, ένα άλλο είχε μάθημα. Ξαφνικά είδαμε ΜΑΤ να κάνουν επίθεση ακόμη και σε νέους ανθρώπους που κάθονταν σε παγκάκια, έχουμε έναν βαρύτατα τραυματία που κινδυνεύει να χάσει το μάτι του». Και πρόσθεσε: «Είναι απαράδεκτη κλιμάκωση του αυταρχισμού στα θέματα της Παιδείας. Η κυβέρνηση επιλέγει να λύσει τα θέματα της παιδείας με τα ΜΑΤ. Αυτό είναι δείγμα όχι αυταρχισμού, αλλά προβοκατόρικο».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου με παρέμβασή του επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιληφθεί πως υπάρχουν νόμοι και θα εφαρμόζονται. Οι αρμόδιες Αρχές θα κάνουν το καθήκον τους σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Θα αντιληφθείτε ότι υπάρχουν νόμοι, κράτος δικαίου. Αυτά που ξέρετε τελείωσαν. Αν γίνεται υπέρβαση του νόμου, θα υπάρχει έλεγχος».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος εμφανίστηκε πιο οξύς και επιτέθηκε ευθέως στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας: «Εσείς είστε με τους απέξω, εμείς με τους μέσα. Εσείς είστε με την τρομοκρατία, με τις καταλήψεις με την ανομία». Η αναφορά αυτή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο Κώστας Μαρκόπουλος να κλιμακώσει την επίθεση: «Θα αποχωρήσω από το έδρανο, αισθάνομαι υποτιμημένος. Γίνεται προσπάθεια να φιμωθώ. Εδώ είναι η αίθουσα των βουλευτών. Θέλετε να μας φιμώσετε και να απειλείτε τη νέα γενιά, τους μαθητές τους καθηγητές. Είστε οι τρομοκράτες τού έξω. Εδώ τι είστε; Οι τρομοκράτες της αίθουσας;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ