Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά του Γιούνκερ - iefimerida.gr

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά του Γιούνκερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ευρωόμαδα της Αριστεράς δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους για να μπορέσει να καταθεσει την πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ο αντιπροέδρος του Κοινοβουλίου κ.Παπαδημούλης δεν καταθέτει τα όπλα και θα ζητήσει την σύσταση ειδικής εξεταστικής επιτροπής και την αλλαγή της νομοθεσίας προκειμένου να εξασφαλιστεί η εξαφάνιση των «φορολογικών παραδείσων».

Στήριξη Γιουνκερ από τις κυριότερες πολιτικές ομάδες

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής ήταν παρών στην διαδικασία. Στην ομιλία του τόνισε : « Υπήρχε σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό φοροδιαφυγής στο Λουξεμβούργο, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη εναρμόνισης της φορολογικής νομοθεσίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.» Ζήτησε από τον Πιέρ Μοσκοβισί, επίτροπο των Οικονομικών να προχωρήσει στην εναρμόνιση της νομοθεσίας. Ο κ. Μοσκοβισί, που βρισκόταν δίπλα του, παρέμεινε ανέκφραστος.

Την στήριξη τους στον κ. Γιούνκερ εξέφρασαν και τα μεγάλα κόμματα της Ευρωβουλής. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του λέγοντας ότι το φαινόμενο της φοροδιαφυγής των επιχειρήσεων δεν είναι σύγχρονο και παρουσιάζεται και σε άλλες χώρες. Ο εκπρόσωπός των Σοσιαλιστών δήλωσε την εμπιστοσύνη του εκφράζοντας παράλληλα την ανάγκη ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την εφαρμογή της εναρμόνισης της φορολογικής νομοθεσίας.

Αντίθετα ο άγγλος ευρωσκεπτικιστής Νάϊτζελ Φάραντζ και η αρχηγός της Γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν ζήτησαν την παραίτηση του κ. Γιούνκερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ευρώπη Zαν Κλοντ Γιούνκερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ