Η σπασμένη λεκάνη του σκελετού που βρέθηκε στην Αμφίπολη: Ατυχία και σπαζοκεφαλιά - iefimerida.gr

Η σπασμένη λεκάνη του σκελετού που βρέθηκε στην Αμφίπολη: Ατυχία και σπαζοκεφαλιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα καθοριστικό μυστικό σχετικά με την ταυτότητα του νεκρού που βρέθηκε στην Αμφίπολη θα μπορούσαμε να ξέρουμε ήδη, αν ο σκελετός που βρέθηκε δεν είχε έντονες θραύσεις: Ήταν άντρας ή γυναίκα;


Από χθες έγινε γνωστό πως ο σκελετός βρέθηκε εντός και εκτός του τάφου και υπήρξε μια διασπορά των οστών. Αμέσως η ανασκαφική ομάδα διαπίστωσε πως ο σκελετός έφερε θραύσματα στη λεκάνη, σύμφωνα με τα «Νέα». Με δεδομένο ότι η λεκάνη είναι αυτή η οποία αποκαλύπτει με μια ματιά στους αρχαιολόγους και στους έμπειρους συνεργάτες τους το φύλο του νεκρού, αυτό το ατύχημα δεν μας επιτρέπει να γνωρίζουμε σήμερα, ή έστω να υποθέτουμε με μεγάλη βεβαιότηα, αν ο νεκρός που βρέθηκε είναι άντρας ή γυναίκα.


Το ερώτημα αυτό θα απαντηθεί μέσω των ειδικών εξετάσεων που θα κάνουν οι ανθρωπολόγοι με τους οποίους συνεργάζεται το υπουργείο Πολιτισμού και οι οποίοι θα επεξεργαστούν το γενετικό υλικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αμφίπολη σκελετός σπασμένο φύλο νεκρός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ