Γείτονες βοηθούν να ξαναφτιαχτεί το μαγαζάκι μεταναστών που κάηκε [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Γείτονες βοηθούν να ξαναφτιαχτεί το μαγαζάκι μεταναστών που κάηκε [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία άνευ προηγουμένου κινητοποίηση έχει σημειωθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, με την τοπική κοινωνία να δραστηριοποιείται για να αποκατασταθούν οι ζημιές στο μίνι μάρκετ που διατηρούσαν μετανάστες από το Μπαγκλαντές.

Το «μαγαζάκι», όπως το αποκαλούν οι γείτονες, επί της οδού Γιαμπουδή 12, κοντά στο πρώην Απολλώνειο νοσοκομείο, έγινε παρανάλωμα του πυρός την προηγούμενη εβδομάδα, με τον ιδιοκτήτη σε απόγνωση να καλεί σε βοήθεια.

Βίντεο από τη στιγμή της πυρκαγιάς

Τελικά, γείτονες ανέλαβαν να τον βοηθήσουν και καθάρισαν τις στάχτες και τα αποκαΐδια από τον χώρο, ώστε να γίνει ευκολότερη η καταγραφή των ζημιών και η αποκατάσταση. Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί σελίδα στο Facebook («Βοηθήστε να σωθεί το μαγαζάκι») όπου κάθε προσφορά είναι δεκτή. Οπως ανακοινώθηκε μέσω της σελίδας, «μετά από μια κοπιαστική βδομάδα καθαρίσματος, το Μαγαζάκι είναι έτοιμο για την ανακαίνιση. Η τοπική κοινωνία έχει ανταποκριθεί σημαντικά και υπάρχουν πολλές προσφορές για βοήθεια. Τις επόμενες ημέρες θα δημιουργηθεί ένας λογαριασμός για τη συγκέντρωση χρημάτων. Επίσης θα δοθεί και μία διεύθυνση όπου θα μπορείτε να δώσετε μετρητά. Αυτή τη στιγμή συγκεντρώνουμε σε μία λίστα τις ανάγκες της οικογένειας η οποία θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες». Η πρώτη προσφορά έγινε κιόλας, με την εταιρεία αναψυκτικών να αναλαμβάνει να αντικαταστήσει τα ψυγεία.

Γείτονες βοηθούν να ξαναφτιαχτεί το μαγαζάκι μεταναστών που κάηκε [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Γείτονες βοηθούν να ξαναφτιαχτεί το μαγαζάκι μεταναστών που κάηκε [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Γείτονες βοηθούν να ξαναφτιαχτεί το μαγαζάκι μεταναστών που κάηκε [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Γείτονες βοηθούν να ξαναφτιαχτεί το μαγαζάκι μεταναστών που κάηκε [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Γείτονες βοηθούν να ξαναφτιαχτεί το μαγαζάκι μεταναστών που κάηκε [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Γείτονες βοηθούν να ξαναφτιαχτεί το μαγαζάκι μεταναστών που κάηκε [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5

Πάντως, προς το παρόν, παραμένουν άγνωστα τα αίτια της πυρκαγιάς, με το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να έχει αναλάβει την προανάκριση. Προς το παρόν δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της ρατσιστικής επίθεσης.

Πηγή βίντεο-φωτό: Facebook, cretalive.gr, candianews.gr, defenceline.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ