Σαμαράς: Διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα για να βγούμε από την κρίση - iefimerida.gr

Σαμαράς: Διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα για να βγούμε από την κρίση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενέσεις αισιοδοξίας έκανε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε νέους επιχειρηματίες: «Βρισκόμαστε στο τέλος μιας μακράς, μιας επίπονης πορείας. Διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα, ο χρόνος έχει πυκνώσει, προχωράμε σταθερά και θέλω να σας πω ότι πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε σίγουρα» είπε με έμφαση.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «ορατά» αποτελέσματα της πολιτικής του, φέρνοντας ως παράδειγμα τα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις και για τα «κόκκινα» δάνεια τα οποία χαρακτήρισε ως την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικών χρεών που έχει γίνει.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον αγώνα για την προσέλκυση επενδύσεων, τους διεθνείς διαγωνισμούς για τους υδρογονάνθρακες σημειώνοντας πως όλα αυτά γίνονται μέσα σε ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας.

«Για να βγει η χώρα από την κρίση και για να μη ξαναπέσει εξαρτάται από την παραγωγική ικανότητα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, εν ολίγοις από την εξωστρέφεια» είπε χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς υποστηρίζοντας ότι η επιχειρηματικότητα βρίσκεται στην καρδιά αυτής της προσπάθειας.

Ο πρωθυπουργός έθεσε ως μείζον θέμα την παροχή ρευστότητας στην αγορά, υποστηρίζοντας ότι κάνει τα πάντα γι' αυτό όπως και για την διευκόλυνση της φορολογίας. Απαρίθμησε ότι η κυβέρνηση εξασφάλισε 1,4 δισ. ευρώ σε συνεργασία με την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων, δημιούργησε σύστημα εγγυήσεων για τις επιχειρήσεις, αναδιάρθρωσε το νέο ΕΣΠΑ, ίδρυσε το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση θεσπίζει κίνητρα για να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά και για να βοηθήσει τις startups επιχειρήσεις ενώ προανήγγειλε ότι θα θεσπιστούν κίνητρα για να επιστρέψουν κεφάλαια που είχαν φύγει από την χώρα.

Τέλος, επανέλαβε ότι στόχος και μεγάλο ζητούμενο για την κυβέρνηση και για την κοινωνία είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ