Η ζωή μετά τη φυλακή –Επανένταξη στην κοινωνία ή περιθωριοποίηση - iefimerida.gr

Η ζωή μετά τη φυλακή –Επανένταξη στην κοινωνία ή περιθωριοποίηση

Η ζωή μετά τη φυλακή – Επανένταξη στην κοινωνία ή περιθωριοποίηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διχασμένη η φίλαθλη κοινή γνώμη στην Αγγλία, παρακολουθεί τις αλυσωτές αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να δεχθεί πίσω στις τάξεις της τον Τσεντ Έβανς. Τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος τιμωρήθηκε με 5ετή κάθειρξη έπειτα από βιασμό μιας 19χρονης κοπέλας στην Ουαλία και τελικά αποφυλακίστηκε σχεδόν στα μισά χρόνια της ποινής του.

Μια ημέρα πριν την αποφυλάκισή του, η γνωστή πανελίστρια της αγγλικής τηλεόρασης Τζούντι Φίνιγκαν είχε πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ του τονίζοντας ότι όταν μια γυναίκα βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ, δεν μπορεί να ξεχωρίσει το βίαιο σεξ από τον βιασμό. Πολλά κινήματα γυναικείων δικαιωμάτων στη χώρα και κατά των κρουσμάτων βίας των γυναικών αντέδρασαν άμεσα και σε χρόνο ρεκόρ συγκέντρωσαν χιλιάδες υπογραφές για τη μη αποφυλάκιση του Έβανς.

Ο δικαστής έκανε ωστόσο δεκτό το αίτημά του και τελικά την επόμενη μέρα ο 25χρονος ποδοσφαιριστής ήταν και πάλι ελεύθερος. Αυτό που δεν είχε αποσαφηνιστεί ήταν αν θα επέστρεφε ή όχι στην αγωνιστική δράση. Όταν η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ γνωστοποίησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ότι ο Έβανς προπονείται ξανά με στόχο να επιστρέψει κάποια στιγμή στο επιθυμητό γι'αυτόν επίπεδο φυσικής κατάστασης, τότε ξέσπασε ένας «μικρός» πόλεμος.

Η Ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών απέφυγε να πάρει θέση, το ίδιο έκανε και η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία σε επιστολές οργανισμών. Η κίνηση της Τσάρλι Γουέμπστερ, γνωστής παρουσιάστριας του καναλιού Sky Sports, να παραιτηθεί από το πόστο της στον αγγλικό σύλλογο, δίνοντας μάλιστα συνέντευξη σε εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης εμφανίζοντας ξεκάθαρα το θυμό της, κινητοποίησε όλους τους μηχανισμούς της αγγλικής κοινωνίας.

Οι τελευταίες ώρες έχουν μετατραπεί σε μια σύγκρουση των Άγγλων πολιτών για το αν ο Έβανς θα έπρεπε ή όχι να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο, ένα άθλημα που χαρακτηρίζεται λαϊκό και το οποίο δημιουργεί αποδεδειγμένα πρότυπα για μικρά παιδιά. Ο παίκτης της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ βλέπει το πρόσωπό του και τις φωτογραφίες του στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το 58% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του Sky News, που απάντησε ότι κακώς η ομάδα του, επέτρεψε την επιστροφή του, αυξάνοντας τις πιθανότητες να παίξει ξανά ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο. Υπάρχει φυσικά και ένα μεγάλο ποσοστό Άγγλων, το οποίο υποστηρίζει ότι μετά την εκτέλεση μιας τιμωρίας κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα μιας ομαλής επανένταξης στην κοινωνία.

Όλα αυτά, την ώρα που ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται ότι βίασε την 19χρονη σερβιτόρα υποστηρίζοντας η σεξουαλική επαφή ήρθε μετά από θέλησή της και ενώ ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τη σύντροφο της ζωής του Νατάσα Μάσεϊ, η οποία των συγχώρεσε για το προ 4ετίας σφάλμα του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ