Eνας Ελληνας που μπορεί και να αλλάξει τον κόσμο: Delivery με μη επανδρωμένα [εικόνες] - iefimerida.gr

Eνας Ελληνας που μπορεί και να αλλάξει τον κόσμο: Delivery με μη επανδρωμένα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είναι ανοησίες όλα αυτά. Eχουμε τις υποδομές για να παραδώσουμε τις παραγγελίες με τον παραδοσιακό τρόπο. Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε την εξελιγμένη τεχνολογία για να σώσουμε την ζωή ενός ανθρώπου που δεν έχει πρόσβαση σε σωστό οδικό δίκτυο; Για εμένα αυτό είναι το νόημα της τεχνολογίας» δηλώνει ο Ανδρέας Ραπτόπουλος ιδρυτής της εταιρείας Matternet που ειδικεύεται στη μεταφορά υλικών με τρόπους άκρως πρωτότυπους...

Η άσχημη εμπειρία που είχε, όταν τα φορτηγά της ανθρωπιστικής οργάνωσης που μετέφεραν φαρμακευτική βοήθεια κόλλησαν στις λάσπες ενός χωματόδρομου στην Παπούα Νέα Γουινέα, τον ώθησαν να δημιουργήσει την εταιρεία του με έδρα το Palo Alto στην Καλιφόρνια, που ειδικεύεται στη μεταφορά φαρμάκων και άλλων αγαθών στο ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε οδικό δίκτυο μέσω μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Το σύστημα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεπεραστεί η έλλειψη υποδομών που υπάρχει σε πολλές χώρες της Αφρικής.

Για να μεταφερθεί σωστά η ανθρωπιστική βοήθεια χρειάζεται ο συνδυασμός τριών παραγόντων:

  • τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη,
  • σταθμοί ανεφοδιασμού και το λογισμικό που καθιστά ασφαλή την  μεταφορά των φαρμάκων και
  • την πτήση των drones.

Οι πρώτες δοκιμές έγιναν στην Αϊτή και την Δομινικανή Δημοκρατία και ενθουσίασαν τους επενδυτές. Ο Αντρέας Ραπτόπουλος ελπίζει να συγκεντρώσει ένα πόσο που πλησιάζει τα 5 εκατομμύρια δολάρια προσφέροντας ποσοστό συμμετοχής στην εταιρεία. Η Matternet επιθυμεί να συνεργαστεί με ΜΚΟ και φαρμακευτικές εταιρείες και έχει αποκλείσει κάθε συνεργασία με την βιομηχανία στρατιωτικών εξοπλισμών.

«Μπορεί να υπάρξουν προβλήματα όπως το να βεβαιωθείς για την ασφάλεια της διαδρομής και ότι κλέφτες δεν θα αρπάξουν τα αεροσκάφη αλλά αυτά τα αποκαλώ τα καλά προβλήματα.» δηλώνει πριν δώσει μια νότα αισιοδοξίας λέγοντας: « Έχουμε συσταθεί ως κερδοσκοπική εταιρεία αλλά ο σκοπός μας είναι να αλλάξουμε τον κόσμο πιστεύοντας ότι το κέρδος θα έρθει από αυτήν την αλλαγή. Κατά κάποιο τρόπο νοιώθω ότι οι εταιρείες του μέλλοντος θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο».

Eνας Ελληνας που μπορεί και να αλλάξει τον κόσμο: Delivery με μη επανδρωμένα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Eνας Ελληνας που μπορεί και να αλλάξει τον κόσμο: Delivery με μη επανδρωμένα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Eνας Ελληνας που μπορεί και να αλλάξει τον κόσμο: Delivery με μη επανδρωμένα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Eνας Ελληνας που μπορεί και να αλλάξει τον κόσμο: Delivery με μη επανδρωμένα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Eνας Ελληνας που μπορεί και να αλλάξει τον κόσμο: Delivery με μη επανδρωμένα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Eνας Ελληνας που μπορεί και να αλλάξει τον κόσμο: Delivery με μη επανδρωμένα [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ανδρέας Ραπτόπουλος πρωτοπορία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ