Εργασιακή εφεδρεία για όλους - Προσωπική διαφορά τέλος - iefimerida.gr

Εργασιακή εφεδρεία για όλους - Προσωπική διαφορά τέλος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στροφή 180 μοιρών έκανε σήμερα η κυβέρνηση στα τρία καυτά θέματα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Τρόικα.Τα μέτρα που συμφωνηθηκαν σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο είναι τα εξής:

1. Η Εργασιακή εφεδρεία επεκτείνεται σε όλο τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα πλην μονίμων.Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις σε όλο το φάσμα της γενικής κυβέρνησης.

2. Δεν υπάρχει πλέον η λεγόμενη «προσωπική διαφορά». Δηλαδή υπάλληλος με ίδια προσόντα ίδια χρόνια θα παίρνει ίδιο ποσό ανεξαρτήτως υπουργείου – Θα δίνονται μόνα επιδόματα παραγωγικότητας σε στελέχη π.χ. διευθυντές. Συνεπώς ενσωματώνονται όλα τα επιδόματα και θα προκύψει ενιαίος μισθός για όλο το δημόσιο.

3. Ανοίγουν από την αρχή όλα τα επαγγέλματα (συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί κλπ με σύμφωνη γνώμη Λοβέρδου)

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία δεν μπορούν να μπουν σε εφεδρεία οι:

Μόνιμοι υπάλληλοι. Στο σύνολό του το τακτικό προσωπικό υπουργείων (μαζί με δικαστικούς, εκπαιδευτικούς, σώματα ασφαλείας είναι 625.738 ήτοι 82% επί του συνόλου.

Μπορούν να μπουν σε εργασιακή εφεδρεία οι: Ιδιωτικού δικαίου (αορίστου χρόνου) 53.833 (7%)

Μπορούν να απολυθούν χωρίς να ενταχθούν σε εργασιακή εφεδρεία οι: Ιδιωτικού δικαίου (ορισμένου χρόνου) 44.811 6%, συμβασιούχοι έργου: 14.345 2%

Επίσης υπάρχουν και οι ωρομίσθιοι - ημερομίσθιοι (4.614), οι μετακλητοί (1.175) και 1.003 με έμμισθη εντολή

Εξάλλου, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοίνωσε την απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου να προχωρήσουν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε, αύριο η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων θα μεταφέρει τα περιουσιακά στοιχεία συγκεκριμένων εταιρειών του Δημόσιου στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Άμεσα προσχωρούν, όπως πρόσθεσε, οι ιδιωτικοποιήσεις στον ΟΠΑΠ, στο αεροδρόμιο Ε Βενιζέλος. στην ΔΕΠΑ, στα ΕΛΠΕ, καθώς επίσης και η πώληση μεγάλων κτιρίων που στεγάζονται υπηρεσίες του δημοσίου, κτίρια τα οποία θα νοικιασθούν στην συνεχεία από το δημόσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ