Η ραδιενέργεια της Φουκουσίμα έφτασε μέχρι την Καλιφόρνια: Ποσότητες καισίου στις ακτές - iefimerida.gr

Η ραδιενέργεια της Φουκουσίμα έφτασε μέχρι την Καλιφόρνια: Ποσότητες καισίου στις ακτές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χαμηλά επίπεδα ραδιενεργού καισίου από το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα το 2011 εντοπίστηκαν στις ακτές της Βόρειας Καλιφόρνια, όπως ανακοίνωσαν οι ερευνητές την περασμένη Δευτέρα.

Στο θαλασσινό νερό που συνέλεξαν περίπου 161 χιλιόμετρα στα ανοιχτά της Eureka, το ποσό του καισίου-134 ήταν 2 μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο νερού (μια μονάδα μέτρησης βάσει του αριθμού των ραδιενεργών γεγονότων αποσύνθεσης ανά δευτερόλεπτο ανά 260 λίτρα νερού). Αυτό είναι περίπου 1.000 φορές χαμηλότερο από το όριο του πόσιμου νερού καθορίζεται από την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Αυτό το επίπεδο της ραδιενέργειας δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία την αλιεία ή το κολύμπι, δήλωσε ο Κεν Μπουσέλερ, ένας χημικός θαλασσίου περιβάλλοντος στο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole στη Μασαχουσέτη, ο οποίος βοήθησε στην ανάλυση των δειγμάτων.

Ο Μπουσέλερ ηγείται ενός διεθνούς προγράμματος που παρακολουθεί τα επίπεδα καισίου που προέκυψαν από το πυρηνικό ατύχημα, συλλέγοντας δείγματα νερού κατά μήκος των ακτών στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φουκοσίμα ραδιενέργεια εργοστάσιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ