Η Delta Airlines συνδέει ξανά την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη - iefimerida.gr

Η Delta Airlines συνδέει ξανά την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ραγδαία άνοδος του ελληνικού τουρισμού και το έντονο ενδιαφέρον των Αμερικανών τουριστών για τη χώρα μας οδήγησαν την αεροπορική εταιρεία Delta να επανεξετάσει τη σύνδεση των δρομολογίων της με την Αθήνα.

Όπερ και εγένετο! Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ξεκινούν και πάλι τα δρομολόγια από το αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta ετοιμάζεται να «ταξιδέψει» ξανά στην Αθήνα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δρομολογώντας νέες πτήσεις Νέα Υόρκη-Αθήνα από τις 30 Μαρτίου 2015.

Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει πέντε πτήσεις την εβδομάδα, οι οποίες θα αυξηθούν σε επτά την εβδομάδα (μία καθημερινά) από τις 2 Μαΐου, ενώ από τις 3 Ιουνίου 2015 θα προστεθούν επιπλέον πτήσεις, φτάνοντας συνολικά τις 11 την εβδομάδα. Αναμένεται, δε, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η Delta να προσφέρει 5.900 θέσεις κάθε εβδομάδα μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Όλες οι πτήσεις από την Αθήνα θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την κοινοπραξία Air France-KLM και Alitalia.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού του ΟΗΕ επιβεβαίωσε πρόσφατα τη σημασία του τουρισμού για την ελληνική οικονομία και η Delta είναι περήφανη που την υποστηρίζει, συνδέοντας τη Νέα Υόρκη με την Αθήνα, έναν από τους πιο σημαντικούς ταξιδιωτικούς και εμπορικούς κόμβους του κόσμου», δήλωσε ο Perry Cantarutti, αντιπρόεδρος της Delta για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. «Ελπίζουμε ότι, αυξάνοντας τη συχνότητα των πτήσεων την επόμενη χρονιά, θα είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιωτών αναψυχής και επαγγελματιών, καθώς η Ελλάδα συνεχίζει την οικονομική της ανάκαμψη». Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το 2013 περίπου 755.000 Αμερικανοί τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα, αριθμός αυξημένος κατά 35% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ