Σπυρόπουλος: Να συνδέονται εισφορές με την υγεία -Βρούτσης: Προσωπικές οι απόψεις του - iefimerida.gr

Σπυρόπουλος: Να συνδέονται εισφορές με την υγεία -Βρούτσης: Προσωπικές οι απόψεις του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποστάσεις από τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου για τα περί σύνδεσης των εισφορών με τις παροχές υγείας πήρε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ.Βρούτσης ανέφερε ότι «Ο κ. Σπυρόπουλος εξέφρασε προσωπικές απόψεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπυρόπουλος, μιλώντας την Τρίτη σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για την Απασχόληση και την Ασφάλιση αναρωτήθηκε: «Γιατί πρέπει να δικαιούνται τις ίδιες παροχές όσοι συμπληρώνουν το μίνιμουμ των ενσήμων ετησίως με όσους καταβάλλουν διπλάσιες εισφορές;», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι ανοίγει η συζήτηση για περίθαλψη δύο ταχυτήτων για τους έχοντες και τους μη έχοντες.

Επιπλέον, στο ίδιο συνέδριο ο κ. Σπυρόπουλος άνοιξε ξανά το παράθυρο για είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην ασφάλιση και την υγεία καθώς έκανε λόγο για δημιουργία επαγγελματικών Ταμείων, επί της ουσίας δηλαδή μετεξέλιξης κάποιων από τα υπάρχοντα ταμεία σε ειδικού σκοπού ανοίγοντας έτσι το δρόμο και για πλήρη αλλαγή στον τρόπο καταβολής συντάξεων και πλήρη διαχωρισμό από την ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ