Ρόμπιν Γουίλιαμς: Οι παραισθήσεις από μια μορφή άνοιας έφεραν την αυτοκτονία - iefimerida.gr

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Οι παραισθήσεις από μια μορφή άνοιας έφεραν την αυτοκτονία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η είδηση της αυτοκτονίας του Ρόμπιν Γουίλιαμς βύθισε στο πένθος όχι μόνο το Χόλιγουντ, αλλά και εκατομμύρια φίλους του κινηματογράφου ανά τον κόσμο.


Ο διάσημος ηθοποιός υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους σταρ των περασμένων δεκαετιών και έπαιξε σε μερικές από τις πιο εμβληματικές σύγχρονες ταινίες, ωστόσο, λίγοι γνώριζαν για τους προσωπικούς του δαίμονες.

Μπορεί να έχουν γραφτεί και να έχουν ειπωθεί πολλά, ωστόσο, μια νέα εξέλιξη απασχολεί τις τελευταίες ώρες τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο δημοφιλής ηθοποιός φέρεται να έπασχε από μια σπάνια, φρικτή ασθένεια που έχει χαρακτηριστικά άνοιας, ονομάζεται Lewy Body Dementia και συνδεεται με το Πάρκινσον.

Συγγενείς του Γουίλιαμς αποκάλυψαν σε αμερικανικό μέσο ότι η αυτοκτονία του ίσως να προκλήθηκε από αυτή την ασθένεια η οποία χαρακτηρίζεται από υπερβολικά αποθέματα πρωτεϊνών στον εγκέφαλο, τα οποία διαταράσσουν την φυσιολογική του λειτουργία.

Η συγκεκριμένη ασθένεια και η φαρμακευτική αγωγή που απαιτείται έχει ως παρενέργεια την παρουσία παραισθήσεων με τους ασθενείς να βλέπουν αντικείμενα, ζώα ή ανθρώπους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν προσπαθήσει να «ζήσουν» μέσα στις παραισθήσεις τους.

Παρά το γεγονός πως η σύζυγος του Ρόμπιν Γουίλιαμς, λίγο μετά τον θάνατό του, είχε δηλώσει πως εξέφραζε παράπονα για την φαρμακευτική του αγωγή, δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα ότι η ασθένεια έφερε την αυτοκτονία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ