Ισοβίτης κρυβόταν για οκτώ χρόνια στο Αγιον Ορος -Εχει καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα κατά του Δημοσίου - iefimerida.gr

Ισοβίτης κρυβόταν για οκτώ χρόνια στο Αγιον Ορος -Εχει καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα κατά του Δημοσίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το κελί της φυλακής προτίμησε τα κελιά του Αγίου Όρους! Πρόκειται για έναν 48χρονο πρώην δημόσιο υπάλληλο, που για να γλιτώσει τη φυλάκιση αποφάσισε να κρυφτεί σε σκήτες και κελιά του Αγίου Όρους και να ζει ως ερημίτης για οκτώ ολόκληρα χρόνια.

Ο άνδρας έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια για σωρεία οικονομικών εγκλημάτων που διέπραξε σε βάρος του δημοσίου. Σύμφωνα με πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών Αττικής, ο 48χρονος, ως ελεγκτής εσόδων -εξόδων των δήμων Δάφνης και Υμηττού, καταχράστηκε το διάστημα από το 1995 έως το 2002 το χρηματικό ποσό των 9 εκατ. ευρώ. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία ελέγχθηκαν ποινικά κι άλλα άτομα, καταδικάστηκε ερήμην από το Κακουργιοδικείο Αθηνών.

Συνολικά, σε βάρος του 48χρονου διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν 13 δικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, χρέη προς το Δημόσιο κ.ά., με τις οποίες καταδικάστηκε -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας- σε τρις ισόβια, 9 έτη και 69 μήνες. Ακόμη, προέκυψε ότι αναζητείτο από τον ανακριτή Αθηνών για απάτη. Όπως έγινε γνωστό, ο 48χρονος κρυβόταν την τελευταία 8ετία στο Άγιον Όρος, όπου προσποιούμενος τον δόκιμο μοναχό φέρεται ότι διέμενε σε σκήτες και κελιά.

Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες για την ταυτότητά του και χθες το μεσημέρι συνελήφθη στις Καρυές του Αγίου Όρους από αστυνομικούς του οικείου τμήματος. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ