Παπαδημούλης: Η Ευρωαριστερά θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του Γιούνκερ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημουλης αναφέρθηκε στο μεγάλο σκάνδαλο του LuxLeaks.

Αποκάλυψε την απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ευρωαριστεράς να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και, επίσης αναφέρθηκε, στην εμπλοκή ελληνικών εταιρειών στο σκάνδαλο.

« Το σκάνδαλο είναι ότι ο κύριος Γιούνκερ είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θέλει να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή και την φορολογική απάτη και βαρύνεται με ενέργειες αντίθετες κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας τους στο Λουξεμβούργο» τόνισε ο κύριος Παπαδημούλης πριν αποκαλύψει την πρόθεση της Ευρωαριστεράς για την κατάθεση της πρότασης μομφής εναντίον του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η πρόταση μομφής χρειάζεται την ψήφο 75 ευρωβουλευτών για να γίνει αποδεκτή από το Ευρωκοινοβούλιο. Δεδομένου το ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Ευρωαριστεράς αριθμεί 52 μέλη, η αναζήτηση συμμαχιών είναι αναγκαία προϋπόθεση για την αποδοχή ττης πρότασης μομφής . Ο κ. Παπαδημούλης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τα εθνικιστικά κόμματα της Λε Πεν και του Φάραντζ και κάλεσε τους Πράσινους και τους αριστερόστροφους σοσιαλιστές να στηρίξουν την Ευρωαριστερά στο εγχείρημα της

Η ελληνική εμπλοκή στο σκάνδαλο.

« Υπάρχουν εταιρείες που ανήκαν σε ελληνικά χέρια και, με την συμμετοχή τους στο σκάνδαλο, στέρησαν την Ελλάδα από τεράστια φορολογικά έσοδα» δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης αναφερόμενος στις εταιρείες Wind και Εurobank οι οποίες διέψευσαν οποιαδήποτε εμπλοκή. «Έθεσα ερώτημα σχετικό με το θέμα της ελληνικής εμπλοκής στην Κομισιόν αλλά το θέμα θάφτηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ τα οποία πρόβαλλαν διαφημίσεις από τις εταιρείες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ». Επισήμανε,στο τέλος,ότι οι εθνικές προσπάθειες δεν αρκούν για την πάταξη της φοροδιαφυγής και απαιτούνται αποφάσεις σε διεθνές επίπεδο αλλίως οι προσπαθείες των κρατών θα έχουν όρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ