Σοκ στην Ινδία: 8 γυναίκες νεκρές -Στο κυβερνητικό πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων - iefimerida.gr

Σοκ στην Ινδία: 8 γυναίκες νεκρές -Στο κυβερνητικό πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οκτώ γυναίκες έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες νοσηλεύονται, πολλές από τις οποίες σε σοβαρή κατάσταση, σε ιατρικό κέντρο της Ινδίας, κατά τη διάρκεια εφαρμογής κυβερνητικού προγράμματος μαζικών στειρώσεων, ανακοίνωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

«Οκτώ γυναίκες έχουν πεθάνει από χθες και 64 νοσηλεύονται», δήλωσε ο Σονμάνι Μπόραχ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του κρατιδίου Τσατίσγκαρ.

Περί τις 80 γυναίκες χειρουργήθηκαν το Σάββατο σε χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του κρατιδίου, τη Ραϊπούρ. Μετά την επέμβαση που τους έγινε άρχισαν να αισθάνονται άσχημα, είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης, διευκρινίζοντας ότι οι γυναίκες εμφάνισαν χαμηλή πίεση, εμετούς και άλλα συμπτώματα, που εντάθηκαν και επεκτάθηκαν χθες μεταξύ του πλήθους των γυναικών που είχαν χειρουργηθεί στο πλαίσιο σχεδίου οικογενειακού προγραμματισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Indian Express, όλες χειρουργήθηκαν σε διάστημα περίπου πέντε ωρών από έναν χειρουργό και τον βοηθό του.

«Δεν υπήρξε αμέλεια. Πρόκειται για έναν έμπειρο γιατρό. Θα διεξαχθεί έρευνα», δήλωσε αξιωματούχος των τοπικών υπηρεσιών Υγείας.

Επιχειρήσεις μαζικής στείρωσης οργανώνονται συστηματικά στα ινδικά κρατίδια, οι κυβερνήσεις των οποίων προσφέρουν δώρα (από αυτοκίνητα μέχρι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές) στα ζευγάρια που δέχονται να στειρωθούν.

Πέρυσι, οι Αρχές κρατιδίου στην ανατολική Ινδία δέχθηκαν σφοδρές επικρίσεις μετά τη μετάδοση εικόνων με αναίσθητες γυναίκες σε αγρό έπειτα από επιχείρηση μαζικής στείρωσης σε τοπικό νοσοκομείο, όπου δεν υπήρχε η δυνατότητα νοσηλείας μεγάλου αριθμού ασθενών.

Με 1,25 δισ. κατοίκους, η Ινδία μπορεί να γίνει η πολυπληθέστερη χώρα στον πλανήτη σε μια εικοσαετία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ινδία στείρωση νεκρές γυναίκες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ