Ερευνα: Πώς το ύψος κάθε ανθρώπου αποκαλύπτει τις ασθένειες από τις οποίες κινδυνεύει - iefimerida.gr

Ερευνα: Πώς το ύψος κάθε ανθρώπου αποκαλύπτει τις ασθένειες από τις οποίες κινδυνεύει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αν είναι κάποιος κοντός, ψηλός ή μεσαίου αναστήματος δεν επηρεάζει μόνο την εντύπωση που έχει για τον εαυτό του, αλλά ενδεχόμενα και τις ασθένειες από τις οποίες μπορεί να προσβληθεί.

Νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Psychiatry κατέδειξε ότι οι πιο κοντοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους λόγω άνοιας. Όπως σημειώνει η Telegraph και αναμεταδίδει το HealthPro, τα σημαντικότερα ευρήματα που συσχετίζουν το ύψος του ανθρώπου με τις ασθένειες είναι τα εξής:

Καρκίνος

Το 2008, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ εξέτασαν τη σχέση του ύψους με τον καρκίνο του προστάτη και διαπίστωσαν ότι οι ψηλοί άντρες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου. Για την ακρίβεια, ένας άντρας με ύψος 1,95 είναι κατά 19% πιο πιθανό να εμφανίσει καρκίνο στον προστάτη σε σύγκριση με έναν άντρα με ύψος 1,65. Παρόμοια δεδομένα ισχύουν και για τις γυναίκες.

Καρδιοπάθεια

Επισκόπηση 52 μελετών που πραγματοποιήθηκε το 2008 κατέδειξε ότι οι κοντύτεροι ενήλικες είναι κατά 50% πιο πιθανό να εκδηλώσουν κάποια μορφή καρδιοπάθειας, να πάθουν εγκεφαλικό ή να χάσουν τη ζωή τους λόγω καρδιαγγειακών επιπλοκών. Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, ως «κοντοί» θεωρούνται οι ενήλικες με ύψος κάτω από 1,65 μ. και ως «ψηλοί» οι ενήλικες με ύψος από 1,74 μ. και πάνω.

Εγκεφαλικό

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ και αφορούσε σε περισσότερους από 10.000 άνδρες κατέδειξε ότι για 5 επιπλέον εκατοστά ύψους ο κίνδυνος θανατηφόρου εγκεφαλικού αυξάνεται κατά 13%.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έρευνα ψηλοί κοντοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ