Πάνω από 3.000 Τούρκοι θα κατακλύσουν τη Θεσσαλονίκη -Για την επέτειο του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ - iefimerida.gr

Πάνω από 3.000 Τούρκοι θα κατακλύσουν τη Θεσσαλονίκη -Για την επέτειο του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τους Τούρκους η 10η Νοεμβρίου είναι μια εμβληματική ημερομηνία, καθώς είναι η ημέρα που απεβίωσε ο Κεμάλ Ατατούρκ. Ο δημιουργός του σύγχρονου τουρκικού κράτος πέθανε στις 10 Νοεμβρίου 1938.

Έκτοτε οι εκδηλώσεις που γίνονται προς τιμήν του είναι πολλές και ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται και η Θεσσαλονίκη. Ειδικά το σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς Τούρκους, που συνδυάζουν το... εθνικό καθήκον με μίνι διακοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου αναμένονται περισσότεροι από 3.000 Τούρκοι τουρίστες στην πόλη, προκειμένου να παραστούν στην τελετή μνήμης για την επέτειο του θανάτου του.

Σύμφωνα με το τελετουργικό, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την τελετή μέχρι τις 13.30 και στη συνέχεια να περιηγηθούν στο Μουσείο Ατατούρκ, που στεγάζεται στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ, το 1881, και βρίσκεται πίσω από το τουρκικό προξενείο.

Χρόνο με τον χρόνο η προσέλευση των Τούρκων επισκεπτών, με αφορμή την τελετή μνήμης προς τον Κεμάλ, αυξάνεται. Πέρυσι υπολογίζεται πως μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη περίπου 2.500 Τούρκοι, ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τους 3.000. Ίσως γιατί συνέπεσε Δευτέρα, και έτσι κατάφεραν να το συνδυάσουν με το Σαββατοκύριακο και να απολαύσουν ένα ολόκληρο τριήμερο -κάτι σαν μίνι διακοπές- στη συμπρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ