Κατοικίες με τοίχους που μετακινούνται -Πρακτικό, σε περίπτωση διαζυγίου - iefimerida.gr

Κατοικίες με τοίχους που μετακινούνται -Πρακτικό, σε περίπτωση διαζυγίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το να χωρίσει ένα ζευγάρι μπορεί να στοιχίσει πολλά χρήματα. Είναι γνωστό ότι πολλά ζευγάρια δεν χωρίζουν κυρίως για λόγους οικονομικούς. Ετσι, το να μοιράζονται δύο άνθρωποι ένα σπίτι στοιχίζει λιγότερο από ξεχωριστά διαμερίσματα.

Το κτίριο Songpa Micro Housing που κατασκευάστηκε πρόσφατα στην Σεούλ της Νότιας Κορέας έχει μάλλον τη λύση σε αυτό το πρόβλημα: τα διαμερίσματα έχουν τοίχους που μπορούν να αλλάζουν τη χρήση του διαμερίσματος.

Ενας από τους αρχιτέκτονες του κτιρίου εξήγησε στο εξειδικευμένο σάιτ FastCodesign πώς αυτά τα διαμερίσματα μπορούν να αλλάζουν ανάλογα με τις συνήθειες των ενοικιαστών ή ιδιοκτητών. Ας φανταστούμε ένα ζευγάρι που ζει σε ένα διαμέρισμα που αποτελείται από δύο δωμάτια τα οποία χωρίζονται από έναν διάδρομο. Αν αποκτήσουν παιδιά μπορούν να μετακινήσουν κυριολεκτικά τους τοίχους και να πάρουν ένα επιπλέον δωμάτιο από το διπλανό διαμέρισμα. Και αν αποφασίσουν ότι θέλουν να ζουν χωριστά μπορούν άνετα να ξαναχωρίσουν το διαμέρισμά τους για να κάνουν δύο διαφορετικά και ανεξάρτητα.

Τα διαμερίσματα στο Songpa Micro Housing είναι πολύ μικρα (το καθένα είναι περίπου 11 τ.μ.) γιατί οι κοινοί χώροι είναι πολλοί και μεγάλοι, αφού προβλέπονται καφέ και αμφιθέατρα. Η ιδέα των αρχιτεκτόνων είναι να δημιουργήσουν ένα είδος αποικίας για καλλιτέχνες που θα μπορούν να ζουν άνετα σε χώρους εκτός διαμερίσματος. Εξάλλου τα διαμερίσματα δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιηθούν ως κατοικίες, μπορούν να γίνουν γραφεία ή γκαλερί τέχνης.

Η ιδέα να χωρίζεις το σπίτι σου στα δύο σε περίπτωση χωρισμού είναι μια ιδέα που έχει μέλλον. Επιτρέπει κυρίως στα ζευγάρια να λύσουν ένα από τα προβλήματα του χωρισμού: «ποιός θα κρατήσει το διαμέρισμα και ποιός θα φύγει;»

Κατοικίες με τοίχους που μετακινούνται -Πρακτικό, σε περίπτωση διαζυγίου | iefimerida.gr 0
Κατοικίες με τοίχους που μετακινούνται -Πρακτικό, σε περίπτωση διαζυγίου | iefimerida.gr 1
Κατοικίες με τοίχους που μετακινούνται -Πρακτικό, σε περίπτωση διαζυγίου | iefimerida.gr 2
Κατοικίες με τοίχους που μετακινούνται -Πρακτικό, σε περίπτωση διαζυγίου | iefimerida.gr 3
Κατοικίες με τοίχους που μετακινούνται -Πρακτικό, σε περίπτωση διαζυγίου | iefimerida.gr 4
Κατοικίες με τοίχους που μετακινούνται -Πρακτικό, σε περίπτωση διαζυγίου | iefimerida.gr 5
Κατοικίες με τοίχους που μετακινούνται -Πρακτικό, σε περίπτωση διαζυγίου | iefimerida.gr 6
Κατοικίες με τοίχους που μετακινούνται -Πρακτικό, σε περίπτωση διαζυγίου | iefimerida.gr 7
Κατοικίες με τοίχους που μετακινούνται -Πρακτικό, σε περίπτωση διαζυγίου | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νότια Κορέα κτίριο τοίχοι χωρίζουν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ