Τραυματίστηκε σε αεροπορική επιδρομή των Αμερικανών ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους - iefimerida.gr

Τραυματίστηκε σε αεροπορική επιδρομή των Αμερικανών ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Ακρ Αλ Μπαγκντάντι που έχει καταλάβει με την βία εδάφη στο Ιράκ και την Συρία τραυματίστηκε σε αεροπορική επιδρομή στην επαρχία του Ανμπάρ μετά από αεροπορική επιδρομή του συνασπισμού των δυτικών δυνάμεων που μάχονται τους φανατικούς ισλαμιστές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ η επίθεση έγινε την Παρασκευή σε μια τοποθεσία κοντά στην πόλη Μοσούλη που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Τίγρη. Οι αρχές είχαν πληροφορηθεί ότι υπήρχε προγραμματισμένη συγκέντρωση των ηγετών της φανατικής οργάνωσης και αποφάσισαν να πλήξουν την πομπή των θωρακισμένων αυτοκινήτων που κατευθυνόταν στην τοποθεσία.

Ο Αλ Μπαγκντάντι έχει επικηρυχθεί για 10 εκατομμύρια δολάρια καθώς θεωρείται ο πιο επικίνδυνος ηγέτης των τζιχαντιστών. Αρχηγός ενός παρακλαδιού της Αλ Κάϊντα στο Ιράκ, ο Μπαγκτάντι απόφασισε να προχωρήσει στην ίδρυση ενός χαλιφάτου με σκοπό να κατακτήσει τα εδάφη της Μέσης Ανατολής και να επεκετείνει το Ισλαμικό Κράτος μέχρι την Ρώμη και την Ισπανία. Η οργάνωση του έγινε γνωστή για την σκληρότητα της καθώς έχει δολοφονήσει εν ψυχρώ Κούρδους και Σύριους στρατιώτες και έχει κυκλοφορήσει βίντεο με τους αποκεφαλισμούς δυτικών δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ