Η Διαμαντοπούλου δεν αποκλείει τη διάλυση της ΠΑΣΠ - iefimerida.gr

Η Διαμαντοπούλου δεν αποκλείει τη διάλυση της ΠΑΣΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφόσον η ακαδημαϊκή χρονιά δεν ξεκινήσει κανονικά την 1η Οκτωβρίου, λόγω αποχών και καταλήψεων τότε θα απαιτηθεί να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες ακόμη και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Αυτό δήλωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε σήμερα.

Η υπουργός χαρακτήρισε ύβρι προς το Κοινοβούλιο το ενδεχόμενο να αλλάξει ένας νόμος που ψηφίστηκε για πρώτη φορά από τα 5/6 των βουλευτών υπογραμμίζοντας ότι στον ίδιο το νόμο υπάρχει διάταξη που προβλέπει την αξιολόγησή του.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει σκέψη διαγραφής μελών της ΠΑΣΠ που αντιδρούν στην εφαρμογή του νέου νόμου ή και κατάργηση της οργάνωσης, η κυρία Διαμαντοπούλου δεν το αρνήθηκε αλλά παρέπεμψε στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Τα σχολικά βιβλία

Αναφορικά με το άλλο μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει λόγω της αδυναμίας να σταλούν έγκαιρα τα σχολικά βιβλία στους μαθητές, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Βασίλης Κουλαΐδης, μιλώντας στη ΝΕΤ, επισήμανε ότι τις φωτοτυπίες και τα DVD θα τα πληρώσουν οι σχολικές επιτροπές και όχι οι γονείς απ' ευθείας.

Για το ίδιο θέμα, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, υποστήριξε ότι:

- Επειδή ορισμένα από τα βιβλία θα καθυστερήσουν να φτάσουν στα σχολεία μας, το Υπουργείο Παιδείας έχει οργανώσει, όλες εκείνες τις υποστηρικτικές ενέργειες και το υλικό που χρειάζεται, έτσι ώστε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν χωρίς να επιβαρυνθούν οι οικογένειες

- Δημοσιογράφος: Οι σχολικές επιτροπές έχουν χρήματα;

- Έχουν προβλεφθεί όλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ