Φόρος τιμής από τη βασίλισσα Ελισάβετ για τα 100 χρόνια από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Φόρος τιμής από τη βασίλισσα Ελισάβετ για τα 100 χρόνια από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο [εικόνες]

elisabet
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και η βασίλισσα Ελισάβετ απέτισε φόρο τιμής με την παρουσία της στις εκδηλώσεις.

Η βασίλισσα μαζί με χιλιάδες συμπατριώτες της τίμησαν τους στρατιώτες της Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας που σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης. Η βασίλισσα, την οποία συνόδευαν πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, κατέθεσε ένα στεφάνι από παπαρούνες στο Κενοτάφιο, το μνημείο των πεσόντων που βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου.

Σχεδόν 1 εκατομμύριο άνδρες και γυναίκες από πολλές χώρες της Κοινοπολιτείας σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και περίπου 500.000 στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον επισήμανε ότι οι εκδηλώσεις μνήμης που οργανώθηκαν είναι «ιδιαίτερα συγκινητικές» φέτος, καθώς σηματοδοτούν τόσο τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την έναρξη του πολέμου και την 70ή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία, αλλά και τον τερματισμό των επιχειρήσεων των βρετανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.

«Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να θυμηθούμε τους θαρραλέους άνδρες και γυναίκες που υπηρέτησαν τη χώρα μας, υπερασπίστηκαν τις ελευθερίες μας και μας προστάτευσαν», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Εξαιτίας των φόβων ενός χτυπήματος, που συνδέονται με την κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ και τη συμμετοχή της Βρετανίας στον διεθνή συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια των εορτασμών ήταν αυξημένα, όπως ανέφερε ο στρατηγός Νίκολας Χόουτον, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Βρετανίας.

Τις εκδηλώσεις της Κυριακής σηματοδότησε και η συμμετοχή του πρεσβευτή της Ιρλανδίας στο Λονδίνο, που κατέθεσε για πρώτη φορά στεφάνι ως φόρο τιμής για τους Ιρλανδούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν συμμετέχοντας στον βρετανικό στρατό, σε μια ένδειξη των στενότερων σχέσεων μεταξύ Λονδίνου και Δουβλίνου.

Φόρος τιμής από τη βασίλισσα Ελισάβετ για τα 100 χρόνια από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Φόρος τιμής από τη βασίλισσα Ελισάβετ για τα 100 χρόνια από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Φόρος τιμής από τη βασίλισσα Ελισάβετ για τα 100 χρόνια από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ