Απόφαση-σταθμός του ΣτΕ: Αποζημιώθηκαν οι γονείς ασθενούς που πέθανε από ιατρικό λάθος - iefimerida.gr

Απόφαση-σταθμός του ΣτΕ: Αποζημιώθηκαν οι γονείς ασθενούς που πέθανε από ιατρικό λάθος

Απόφαση σταθμός από το ΣτΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια απόφαση-σταθμό προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς επιδίκασε αποζημίωση 400.000 ευρώ στους γονείς μιας κοπέλας που έχασε τη ζωή της έπειτα από ιατρικό λάθος.

Όπως αναφέρει το capital.gr, η 27χρονη κοπέλα μπήκε στο Κοργιαλένειο - Μπενάκειο νοσοκομείο για μια απλή επέμβαση αφαίρεσης αμυγδαλών, αλλά από λάθος του αναισθησιολόγου υπέστη καρδιακή ανακοπή και στη συνέχεια εγκεφαλική νέκρωση, με συνέπεια να μείνει «φυτό» για 36 ημέρες και τελικά να χάσει τη ζωή της.

Η 27χρονη στις 4 Μαρτίου 2004 μπήκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε αφαίρεση και των δύο αμυγδαλών της. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης δημιουργήθηκαν προβλήματα και, σύμφωνα με την ΕΔΕ που ακολούθησε τον θάνατό της και τις δύο εκθέσεις ελέγχου που συντάχθηκαν, ο θάνατος της άτυχης κοπέλας δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια ή σε πρόβλημα λειτουργίας ιατρικού μηχανήματος, αλλά σε λάθος του αναισθησιολόγου.

Όλες οι εκθέσεις υπογραμμίζουν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, πάνω από πέντε λεπτά, και παρέμεινε ο εγκέφαλος χωρίς οξυγόνο, με συνέπεια την «πρόκληση μη αναστρέψιμων εγκεφαλικών αλλοιώσεων». Η Δικαιοσύνη δέχθηκε ότι δεν εφαρμόστηκαν έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα (υπερέβησαν τα 5 λεπτά) για την οξυγόνωση της ασθενούς, γεγονός που επέφερε τον θάνατό της.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αποζημίωση ΣτΕ ιατρικό λάθος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ