Η μακαρονάδα που αναστάτωσε την Σκάρλετ Γιόχανσον - iefimerida.gr

Η μακαρονάδα που αναστάτωσε την Σκάρλετ Γιόχανσον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όσοι έχετε δει την ταινία «Chef», σίγουρα σας άνοιξε την όρεξη και τη διάθεση να δοκιμάσετε κάτι λαχταριστό ή ακόμη και να επιχειρήσετε να το ετοιμάσετε οι ίδιοι.

Η πιο ζουμερή σκηνή ήταν όταν ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Jon Favreau πήρε τη συμπρωταγωνίστριά του -μελαχρινή- Scarlett Johansson στο σπίτι του, μετά από έναν τρελό τσακωμό με το σκληρό αφεντικό του εστιατορίου όπου δούλευε, και «έριξε» όλη τη φαντασία και την ψυχή του σε μία απλή μακαρονάδα, με σκόρδο, λάδι, φρέσκο μαϊντανό, φρεσκοτριμένο κόκκινο πιπέρι και παρμεζάνα grana padana, μαλακή.

Η Σκάρλετ Γιόχανσον με την πρώτη πιρουνιά που έβαλε στο στόμα της πήρε την έκφραση που μόνο μια σεξουαλική σκηνή μπορεί να δώσει. «Μμμμ...» έκανε και ήθελες όχι πια μόνο να βλέπεις τη Σκάρλετ να το κάνει, αλλά και να δοκιμάσεις το ίδιο πιάτο, εκείνη τη στιγμή.

Η σκηνή δεν πέρασε απαρατήρητη στο κοινό και το ίντερνετ κατακλύστηκε από φαν που ρωτούσαν πώς γίνεται αυτό το σπαγγέτι που απογείωσε την Σκάρλετ Γιόχανσον.

Το υπέροχο, αμερικάνικο μαγειρικό blog Food & Wine αποκάλυψε ότι τη συνταγή την έφτιαξε για την ταινία (όπως κι όλες τις συνταγές που είδαμε στο έργο) ο διάσημος Αμερικανοκορεάτης σεφ Roy Choi, ο οποίος και δέχτηκε να την μοιραστεί με τους αναγνώστες του blog.

Αυτό το πιάτο, ο ίδιος ο Choi ονόμασε «transcendence through a handful of humble ingredients» (δηλαδή «υπέρβαση μέσω μιας χούφτας ταπεινών υλικών») και ανέβηκε στο διαδίκτυο για όλους τους λάτρεις των απλών υλικών και των υπέροχων γεύσεων.

Υλικά

  • 450 γρ. σπαγγέτι καλής μάρκας
  • 3/4 φλιτζανιού εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου
  • 12 μεγάλες σκελίδες σκόρδου λεπτοκομμένες
  • 2 κ.γ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
  • θαλασσινό αλάτι σε νιφάδες, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/3 φλιτζάνι λεπτοκομμένου μαϊντανού
  • ½ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένης παρμεζάνας
  • 2 κ.σ. φρεσκοστημένου λεμονιού
  • 1-2 λεπτές φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το σπαγγέτι και τα βράζουμε al dente.
  • Πριν τα στραγγίξουμε, φυλάμε ένα φλιτζάνι από τον ζωμό τους.
  • Ταυτόχρονα, θερμαίνουμε σε ένα βαθύ, μεγάλο τηγάνι το λάδι.
  • Τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαραθεί αλλά να μην καεί
  • Προσθέτουμε το θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι και βάζουμε αλατοπίπερο. 
  • Προσθέτουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια στο βαθύ τηγάνι, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ζωμό που φυλάξαμε από το βράσιμο
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό και την παρμεζάνα και «γυρίζουμε» τα μακαρόνια απαλά
  • Τώρα μπαίνει ο χυμός του λεμονιού
  • Γαρνίρουμε με λίγη ακόμα παρμεζάνα
  • Σερβίρουμε με μία λεπτή φέτα λεμονιού σε κάθε πιάτο και λίγο ακόμα θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι από πάνω

Αυτή είναι η μακαρονάδα που τρώει η Σκάρλετ στην ταινία

Η μακαρονάδα που αναστάτωσε την Σκάρλετ Γιόχανσον  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ