Ισχυρή σεισμική δόνηση στον Κορινθιακό -Μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, ζημιές σε σπίτια στο Αίγιο - iefimerida.gr

Ισχυρή σεισμική δόνηση στον Κορινθιακό -Μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, ζημιές σε σπίτια στο Αίγιο

Ισχυρή σεισμική δόνηση στον Κορινθιακό -Μεγέθους 4
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον Κορινθιακό κόλπο, με τη δόνηση να τρομάζει τους κατοίκους στην Πάτρα, το Αίγιο και τη Ναύπακτο, καθώς έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 7.10 το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν αναφερθεί ρωγμές σε σπίτια στο Αίγιο και η πυροσβεστική ξεκίνησε περιπολίες, ενώ στο σημείο έσπευσε και ομάδα της ΕΜΑΚ Πάτρας για προληπτικούς λόγους, σε περίπτωση που υπάρχουν εγκλωβισμένοι, αν και δεν έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο. Ενα παλιό σπίτι, εγκαταλελειμμένο στο κέντρο της πόλης, κατέρρευσε, όπως και μία μάντρα. Την κατάσταση δυσχεραίνει η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει το Αίγιο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ερευνητής Χρήστος Ευαγγελίδης, «υπάρχει μία μετασεισμική ακολουθία, αλλά είναι ακόμη νωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, για αυτό και παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ