Ο Βενιζέλος προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις: Το αποτέλεσμα του Eurogroup ήταν στους σχεδιασμούς μας - iefimerida.gr

Ο Βενιζέλος προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις: Το αποτέλεσμα του Eurogroup ήταν στους σχεδιασμούς μας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την «ψυχρολουσία» της συνεδρίασης του Eurogroup επιχείρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζοντας ότι «εντάσσεται απολύτως στο σχεδιασμό» της κυβέρνησης.
Στο περιθώριο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Λευκωσία, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει «απολύτως ολοκληρωμένο σχέδιο και κάνουμε όλα τα βήματα ούτως ώστε, έως το τέλος της χρονιάς, να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους εταίρους και να έχει αλλάξει σελίδα η χώρα».

Επέμεινε ότι θα πρέπει «να έχουμε φύγει από το καθεστώς του μνημονίου και της τρόικας, να έχουμε γυρίσει σε ένα καθεστώς ουσιαστικής ισοτιμίας μέσα στην Ευρωζώνη αλλά με την υποστήριξη υφισταμένων τακτικών μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι εκτάκτων μηχανισμών όπως ήταν η τρόικα» σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, τίποτα ασφαλέστερο».

Ο Ευ. Βενιζέλος επέρριψε ευθύνες στην αντιπολίτευση και πάλι λέγοντας πως «δυστυχώς, κάποιοι, για λόγους μικροκομματικούς, υπονομεύουν το εθνικό μέτωπο», ότι «στην πραγματικότητα θέλουν να επιστρέψει η χώρα σε ένα καθεστώς εξάρτησης, μνημονίου και τρόικας» και πρόσθεσε:

«Εκτός και αν θέλουν να πουν ότι αν πετύχουμε αυτή τη συμφωνία, αυτοί θα την καταγγείλουν για να προσφέρουν στον ελληνικό λαό κάτι που δεν μπορούν να περιγράψουν και δεν μπορούν να εγγυηθούν. Οι πολίτες θα κρίνουν».

Τέλος κάλεσε την αντιπολίτευση «να βοηθήσουν, να συστρατευτούν, να συναινέσουν για να πετύχουμε το καλύτερο για τη χώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ