Συνάντηση Χέρμαν Βαν Ρομπάι - Γιώργου Παπανδρέου - iefimerida.gr

Συνάντηση Χέρμαν Βαν Ρομπάι - Γιώργου Παπανδρέου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συνάντηση δύο «φίλων απ' τα παλιά» απόψε: Ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Το ραντεβού των δύο θα γίνει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στις 21:00. Ο Χ. Ρομπάι επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου του βιβλίου «Η Ευρώπη στη θύελλα - Υποσχέσεις και προκαταλήψεις».

Ο κ. Ρομπάι στις 5:30 το απόγευμα θα παραβρέθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο για την ελληνική μετάφραση του βιβλίου του με ομιλητές τον ίδιο, τον πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκά Τσούκαλη και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά.

Ο κ. Ρομπάι θα βρεθεί, επίσης, απόψε και στα γραφεία της Frontex (20:00), ενώ θα επισκεφθει και τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προκειμένου να συζητήσουν για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Υπενθυμίζεται ότι στο βιβλίο του ο Χ. Ρομπάι, περιέγραψε όσα έζησε τις δραματικές νύχτες διαβουλεύσεων στην ΕΕ από το 2009 με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, συμπαρασύρωντας και άλλες χώρες.

Αναφέρει δε ότι το Δεκέμβριο του 2009 στη Σύνοδο Κορυφής, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε σοκάρει και εντυπωσιάσει τους εταίρους του, αποκαλύπτοντας με «ασυνήθιστα ειλικρινείς όρους την οικτρή κατάσταση των δημόσιων οικονομικών της χώρας του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ