«Είμαι γκέι» παραδέχθηκε μέσω Twitter ο Υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας - iefimerida.gr

«Είμαι γκέι» παραδέχθηκε μέσω Twitter ο Υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας

«Είμαι γκέι» παραδέχθηκε μέσω Twitter ο Υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, Υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας, παραδέχθηκε δημοσίως ότι είναι γκέι.

«Ανακοινώνω με υπερηφάνεια ότι είμαι γκέι (...). Καλή τύχη σε όλους σας» έγραψε, ενώ δήλωσε ότι επιθυμεί να πολεμήσει ώστε να αναγνωριστούν νομικά οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. «Η χώρα μας πρέπει να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο για κάθε είδους σχέσεις, θα πολεμήσω για να το αποκτήσουμε. Γνωρίζω ότι αυτό θα προκαλέσει αμέσως μεγάλη υστερία, όμως #proudtobegay», επεσήμανε ο Ρίνκεβιτς.

Ο 41χρονος Ρίνκεβιτς, που χρησιμοποίησε την ετικέτα #proudtobegay, είναι ο πρώτος κυβερνητικός αξιωματούχος που ανακοινώνει επισήμως την ομοφυλοφιλία του στη Λετονία. Πάντως, μέχρι στιγμής δείχνει να έχει αρκετούς δημόσιους υποστηρικτές για την απόφαση του να το παραδεχθεί δημοσίως.

Ο Εσθονός πρόεδρος Τόμας Χέντρικ Ίλβες έγραψε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Ρίνκεβιτς είναι «ένας πολύ γενναίος άνδρας και ένας πολύ καλός υπουργός Εξωτερικών».

«Έντγκαρς, φίλε μου, θαυμάζω το θάρρος και την ειλικρίνειά σου», ανέφερε ο Λίνας Λινκέβιτσους, ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας στο Twitter.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ